Ce se intampla daca consumati 2 banane pe zi timp de o luna

Desi sunt disponibile si ieftine, bananele sunt adesea trecute cu vederea. Dar acesta este un produs foarte sanatos si gustos. Acestea contin numerosi nutrienti importanti, imbunatatesc digestia, promoveaza sanatatea inimii si promoveaza pierderea in greutate,

Si daca arunci adesea banane foarte coapte, iata un avertisment: Cand pe coaja incep sa apara pete maronii, este timpul sa le mananci.

Studiile arata ca bananele foarte coapte sunt mai benefice. Aceste pete sunt compuse dintr-o substanta care blocheaza raspandirea si cresterea celulelor tumorale. In plus, sunt bogate in antioxidanti care intaresc sistemul imunitar

Consumul de 2 banane pe zi timp de o luna contribuie la:

Publicitate

1. Reducerea arsurilor la stomac.

Daca aveti aciditate ridicata, mancati acest fruct mai des. De fapt, actioneaza ca un antiacid puternic. Din aceasta cauza, amelioreaza imediat refluxul si arsurile la stomac. De asemenea, regleaza intestinele datorita fibrelor sale.

2. Cresterea energiei si a rezistentei.

Mananca banane inainte de antrenament si observa diferenta de performanta. Datorita mineralelor, vitaminelor, potasiului si a unui indice glicemic scazut, acestea cresc rezistenta si previn crampele.

3. Stabilizeaza tensiunea arteriala.

Sunt capabile sa reduca sodiul, controland astfel tensiunea arteriala si, de asemenea, promoveaza sanatatea inimii prin potasiu.

4. Vindeca durerea ulcerelor din stomac.

Banana, cu textura sa neteda, acopera mucoasa gastrica, protejand impotriva durerii ulcerului. Astfel, pot ajuta la prevenirea iritatiei si a acizilor corozivi.

5. Reglarea temperaturii corpului.

Incearca sa dai o banana cuiva cu febra. Sunt capabile sa regleze temperatura corpului.

6. Scapa de depresie

Triptofanul, care este abundent in banane, este transformat in serotonina, un neurotransmitator din creier. Ofera relaxare si imbunatatirea dispozitiei.

7. Ajuta in combaterea  anemiei.

Bananele sunt un aliment puternic impotriva anemiei deoarece contin prea mult fier, ceea ce stimuleaza productia de globule rosii si hemoglobina. De asemenea, sunt bogate in vitamina B, care calmeaza sistemul nervos si amelioreaza stresul.

Publicitate

Autor