Cele mai sacre locuri din lume

Ierusalim

Ierusalimul este unul dintre cele mai vechi orase de pe planeta. Are o semnificatie spirituala masiva pentru trei dintre cele mai mari religii ale lumii – iudaismul, crestinismul si islamul – si, prin urmare, a indurat o istorie sfasiata de razboi, Israelul si Palestina revendica-o drept capitala.

Conform Vechiului Testament, regele David a creat Ierusalimul ca capitala a Regatului Israel si fiul sau, Regele Solomon, a comandat primul templu. Noul Testament a facut din oras locatia rastignirii lui Iisus si, potrivit Coranului, Mohamed si-a facut calatoria de noapte la Ierusalim, unde s-a inaltat la cer si a vorbit cu Dumnezeu.

Templul Kashi Vishwanath, India

Publicitate

Amplasat pe malul vestic al raului sfant Gange, Kashi Vishwanath este unul dintre cele mai faimoase temple hinduse. Este un altar jyotirlinga, dedicat Domnului Shiva despre care se crede ca a aparut aici ca o coloana de lumina aprinsa. Se asteapta ca oamenii hindusi sa faca un pelerinaj aici cel putin o data in viata.

Citeste si articolul :   Ce inseamna cand visezi o persoana care a decedat. Ce mesaj vi se transmite

Lourdes, Franta

Lourdes este un mic oras de piata din regiunea Midi-Pirinei din sud-vestul Frantei. A castigat faima in randul catolicilor in 1858, cand se crede ca Fecioara Maria i-a aparut de 18 ori unei fete locale de 14 ani, Bernadette Soubirous.

De atunci, Lourdes a devenit un loc de pelerinaj, cu peste 200 de milioane de vizitatori din 1860, multi dintre ei sperand sa fie vindecati de apa de izvor din grota.

Mecca, Arabia Saudita

Fiind locul de nastere al profetului Mahomed si religia pe care a fondat-o, Mecca este centrul lumii islamice. Amplasat in Muntii Sirat din Arabia Saudita si la 45 de mile spre interior de coasta, Mecca este o oaza in regiunea sacra cunoscuta sub numele de Hijaz sau Hejaz.

Kaaba este aici, o cladire cuboida din cea mai sacra moschee islamica Al-Masjid al-Haram, la care se asteapta sa se confrunte toti musulmanii atunci cand se roaga. Non-musulmanii nu au voie sa intre in oras.

Citeste si articolul :   Printul Harry si Meghan Markle, criticati aspru dupa interviul acordat: ”Vor avantajele vietii regale, dar nu si responsabilitatile!”

Parcul National Uluru-Kata Tjuta, Australia

Mai mult de cateva stanci rosii mari, Uluru și Kata Tjuta in desertul australian central sunt vechi de milioane de ani si au gazduit populatia aborigena Yankunytjatjara si Pitjantjatjara de zeci de mii de ani. Ei cred ca pamantul a fost creat de stramosii creaiei care au lasat in urma urme pe pamant si o lege spirituala care sa le ghideze viata si relatiile dintre oameni, animale si pamant.

Muntele Sinai, Egipt

Inca o data cu o importanta seminala pentru credintele evreiesti, crestine si islamice, Muntele Sinai sau Muntele Horeb din Egipt este considerat de multi ca Moise a primit cele Zece Porunci de la Dumnezeu. Sfinti, profeti, pelerini si turisti calatoresc aici de mii de ani.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.