7 tipuri de dureri de picioare pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Durerea la picioare este un simptom comun al multor boli.

Aproximativ 60% dintre oamenii de pe planeta sufera dureri la nivelul picioarelor intr-un grad sau altul. Dar putini oameni merg la medic cu acest simptom.

Durerea intensa nu poate fi ignorata. Cu cat medicul pune mai devreme diagnosticul, cu atat mai eficient se poate vindeca boala.

Iata cateva dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor la picioare despre care ar trebui sa stie toata lumea.

Publicitate

Fasciita plantara.

Este o inflamatie a tesutului care trece prin talpa piciorului si conecteaza degetele de la picioare la osul calcaiului. Inflamatia apare de obicei din cauza stresului si a incordarii calcaiului, purtand tocuri inalte

Fasciita plantara este resimtita ca o durere apasatoare in partea inferioara a piciorului, in apropierea calcaiului.

Tendinita ahileana

Aceasta este durere neinflamatoare la nivelul tendonului lui Ahile unde piciorul se alatura calcaiului. Adesea, aceasta afectiune este insotita de umflare, rigiditate si slabiciune a tendoanelor.

Citeste si articolul :   Rugaciunea puternica pentru sanatate. Se spune doar pe 8 martie, cand este praznuit un Mare Sfant. Este grabnic ajutatoare

Fractura de stres.

Fractura de stres consta in mici fisuri in os, ce apar ca urmare a efortului fizic excesiv.

Daca intreprindeti activitati noi, va puneti un risc crescut de fractura de stres. Fractura poate sa nu fie vizibila la inceput; se poate simti ca o durere generala intr-o zona a piciorului superior. Dar, in timp, durerea se intensifica si apare umflarea.

Neuropatie periferica.

Daca aveti amorteala, cusaturi sau dureri de arsura la picioare, este posibil sa aveti neuropatie periferica. Aceasta boala apare din cauza deteriorarii nervilor periferici.

Cel mai adesea, diabetul provoaca aceasta boala, dar poate aparea ca urmare a traumei, a alcoolismului, a expunerii la substante toxice, a infectiilor.

Osteoartrita.

Pentru persoanele in varsta, durerea si rigiditatea frecventa a picioarelor pot fi un semn al osteoartritei, o afectiune care poate provoca uzura tesuturilor articulatiilor si degetelor de la picioare.
Artrita reumatoida.

Artrita reumatoida este o boala inflamatorie cronica care afecteaza toate articulatiile din corp. Include umflaturi si inflamatii in si in jurul articulatiilor, iar oamenii se plang de dureri si rigiditati foarte severe.

Citeste si articolul :   Cum largesti incaltamintea care te strange

Neuromul lui Morton.

Aceasta marire a tesutului din jurul nervilor dintre degetele de la picioare este frecventa la femei. Purtarea unor pantofi stransi, cu toc inalt, comprima piciorul si provoaca frictiuni care ingroseaza nervul.

Publicitate

Publicitate

Autor