Un medic de la o unitate de terapie intensiva a alergat cu masca pe fata 35 de kilometri ca sa vada daca mai poate respira

Un medic din Yorkshire a parcurs 35 de kilometrii cu o masca de protectie pe fata pentru a demonstra ca nu reduce nivelul de oxigen asa cum au speculat unii.

Tom Lawton este medic la unitatea de terapie intensiva de la Bradford Royal Infirmary si a lucrat in pandemie.

Scriind pe Twitter, Lawton a explicat ca a vazut „ce este mai rau din ceea ce poate face coronavirusul ” oamenilor.

Pentru a demola mitul potrivit caruia purtarea unei masti de protectie reduce nivelul de oxigen. Astfel, medicul ii incurajeaza pe oamenii sa poarte masti atunci cand iasa din casa. Lawton a decis sa alerge la serviciu si sa poarte masca.

Publicitate

Publicitate

„M-au enervat atat dezinformarea privind masca de protectie, care te-ar lasa fara oxigen, cat si mesajele cu privire la momentul in care trebuie sa o porti (in spatii inchise)“, a scris medicul.

In concluzie:

„Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mancare sau bautura), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la suta de fiecare data cand am verificat“. „Te rog sa nu eziti sa explici acest lucru atunci cand cineva sugereaza ca nu iti face bine si protejeaza-te de Covid“, mai spune medicul.

Citeste si articolul :   Situatie fara precedent in spitalele din Romania. Un medic face dezvaluiri de ultima ora

Organizatia Mondiala a Sanatatii: „Utilizarea prelungita a mastilor medicale poate fi incomoda. Cu toate acestea, nu duce la intoxicatie cu CO2 si nici deficienta de oxigen”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.