Un sat din Italia nu a avut niciun caz de coronavirus. Primarul italian spune cum au reusit

Locuitorii din Montaldo Torinese, un sat din regiunea piemontana din nordul Italiei, au fost ocoliti pana acum de coronavirus, ceea ce i-a determinat pe unii sa creada ca sunt protejati de „apa minune” care, potrivit legendei, a vindecat trupele de pneumonie ale lui Napoleon Bonaparte.

Montaldo Torinese se afla la aproximativ 11 km (19 km) de Torino, capitala regionala, unde sambata au fost infectate cu virusul 3.658 de persoane.

Apa din fantana din Montaldo Torinese, un sat de 720 de locuitori, se crede ca a ajutat la vindecarea trupelor lui Napoleon, care au pus tabara in sat in iunie 1800, inainte de lupta din Marengo.

„Conform traditiei, generalii lui Napoleon erau bolnavi de pneumonie”, a declarat pentru Garzian Sergio Gaiotti, primarul din Montaldo Torinese. „Si datorita aerului curat si a mediului rural, dar si a acestei ape, au fost vindecati. In acea perioada, apa a ajutat probabil. Dar astazi, fantana este inchisa si apa ei este folosita doar pentru irigarea campurilor. Nu poti bea din ea. ”

Montaldo Torinese are locuitori in varsta, dar si familii tinere, cu persoane care se deplaseaza la Torino pentru munca.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 26 de noi cazuri si un singur deces in ultimele 24 de ore

Gaiotti a spus ca motivele mai credibile ale absentei coronavirusului ar putea fi aerul curat si stilul de viata sanatos, precum si eforturile sale de a avertiza oamenii despre riscurile coronavirusului si de a distribui mastile de fata tuturor familiilor.

„Nu exista aproape nicio industrie pe aici, este formata in mare parte din artizani”, a spus el. „Inca de la inceput, am pus avize in casutele postale ale oamenilor, care enumerau lucrurile pe care trebuiau sa le faca pentru a ramane in siguranta, cum ar fi spalarea mainilor in mod regulat si evitarea contactului direct si am postat anunturi oficiale pe site-ul nostru. Am fost primul oras din zona care a distribuit masti tuturor familiilor si inca distribuim masti de inlocuire. ”, scrie theguardian

Autor