Ce se intampla cu respiratia ta atunci cand porti masca. VIDEO

Pentru ca numeroase persoane spun ca masca este un real pericol pentru respiratie, un  medic chirurg din Marea Britanie a postat un videoclip. Medicul face o demonstratie practica, in timp ce este conectat la un aparat, despre ce se intampla cu respiratia cand porti masca de protectie.

„Vreau sa fac un anunt public, daca imi permiteti, privind purtatul mastii si saturatia oxigenului. Acest dispozitiv de pe degetul meu masoara saturatia de oxigen din sange si pulsul. Numarul de aici arata saturatia de oxigen. Iintre 94 si 100 este normala. Nu am probleme respiratorii, asa ca la mine este in jur de 99. Numarul de jos arata pulsul, peste 100 este prea rapid si al meu este rapid, pentru ca trebuie sa inregistrez acest videoclip.

Acum imi voi pune o masca, e ceva ce fac in mod constant, dat fiind ca sunt chirurg.

Va voi arata ca saturatia oxigenului nu se schimba. Mastile nu va reduc nivelul de oxigen, este fals din punct de vedere medical”.

Citeste si articolul :   Horoscop: Ești înger sau demon? Află ce spune zodia ta

Medicul a acut un indemn catre public: „Nu mai inventati lucruri! Nu mai ascultati oamenii care inventeaza lucruri si nu mai transformati acest lucru intr-o chestiune politica! Mastile va protejeaza pe voi si pe altii. Daca vi se spune sa le purtati, purtati-le! Nu mai fiti egoisti!” a transmis medicul.

Dupa ce a aratat ca nivelul sau de saturatie de oxigen nu s-a schimbat dupa ce a purtat o masca, chirurgul a clarificat: „Mastile nu au capacitatea de a va reduce oxigenul – asta este fals din punct de vedere medical”

Intr-o alta postare, chirurgul a scris: „Daca porti o esarfa in jurul fetei cand este frig, poti purta si o masca peste fata in timpul unei pandemii. Grija pentru siguranta si bunastarea celorlalti inseamna ca va li disconfortul deoparte si alegeti sa urmati cele mai bune sfaturi pe care le avem in acest moment. ‘

Autoritatile au anuntat ca din 24 iulie, masca este obligatorie si in magazinele si supermarketurile din Anglia. In Scotia a intrat deja in vigoare.

Citeste si articolul :   Bătrâni închiși în casă cu cheia, de mai bine de un an! Doi bunici au fost găsiți de autorități în condiții greu de imaginat. Video