Ducu Bertzi, operat de urgenta. Care este starea de sanatate a artistului

Ducu Bertzi in varsta de 65 de ani, a trecut prin momente grele dupa ce a ajuns de urgenta la spital. Artistul a fost operat de urgenta, iar in urma cu putin timp a iesit din spital, dar are nevoie de o recuperare lunga.

Solistul maramuresean de etno folk, s-a operat recent de colecist, iar in acest  weekend a fost externat din spital. In momentul de fata starea sa de sanatate este buna, dar are nevoie de o recuperare lunga.

Astfel, potrivit indicatiilor medicilor, Ducu Bertzi va fi nevoit sa stea departe de scena. Din acest motiv, artistul si-a anulat concertele si spectacolele pana cand va fi in stare sa cante alaturi de prietenii sai.

Ducu Bertzi, operat de urgenta

Publicitate

„Am ajuns acasa, acum sunt dupa operatie (colecist-n.r.). Urmeaza doua saptamani de recuperare si, daca lucrurile merg spre bine, din nou la treaba!”, a declarat Ducu Bertzi.

Urmatorul concert trebuia sa aiba loc pe data de 11 octombrie, la Family Island, insula de la Lacul Fundeni. La acel spectacol urma sa cante alaturi de Cristi Dumitrascu si Marius Batu (Poesis, Holograf), dar spectacolul va fi amanat pentru o data ulteriora cand artistul isi va reveni complet si poate urca pe scena fara nicio problema.

Citeste si articolul :   Andreea Balan, internata de urgenta. Diagnosticul crunt pus de medici

Ducu Bertzi, biografie

Ducu Bertzi (n. 21 septembrie 1955, Sighetu Marmatiei) este un cantautor si folkist roman.

In paralel cu scoala generala, a studiat opt ani vioara la scoala de muzica din Sighet. Din clasa a noua, impreuna cu un grup de prieteni, a infiintat grupul Mi bemol rock. Cu aceasta formatie, Ducu Bertzi canta, la serile de dans ale liceului, piese romanesti si din repertoriul unor formatii la moda. Treptat, a renuntat la chitara electrica in favoarea celei acustice, cauza fiind de natura tehnica (lipsa unor statii de amplificare si a instrumentelor de calitate).

Existenta unui cenaclu literar din localitate l-a atras, Bertzi descoperind aici muzica poeziei. La primul festival de poezie si muzica de la Sighet (1973), Bertzi a castigat marele premiu… o valiza.

Debutul pe o scena recunoscuta a avut loc in 1976 la Baia Mare,iar consacrarea in Cenaclul Flacara a avut loc in toamna anului 1979 cand a lansat cantecul”Cand s-o-mpartit norocul” in cadrul manifestarilor organizate de Cenaclul Flacara, unde a activat pana in 1985.

Citeste si articolul :   Catalin Botezatu, din nou la spital in Turcia

Intre 1976-1979 Ducu Bertzi participa saptamanal la manifestarile folk organizate in stagiunea de spectacole a Casei Studentilor din Bucuresti. Paralel cu genul care l-a consacrat, a devenit in scurt timp membru permanent al grupului Coral SONG, sub bagheta regretatului Ioan Luchian Mihalea. Activitatea concertistica a acestei formatii corale i-a oferit lui Bertzi posibilitatea de a fi remarcat atat in calitate de membru al corului, cat si ca solist de muzica folk.

Prima inregistrare audio a fost realizata la Radiodifuziunea Romana in noiembrie 1979, cu titlul Cand s-o-mpartit norocu. Din 1979 pana in 1985 a sustinut 1.400 de spectacole in cadrul Cenaclului Flacara. Dupa o perioada in care muzica folk a intrat intr-un con de umbra, in 1986, Ducu Bertzi a continuat sa inregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat in slagare: Si de-ar fi, Floare de colt, M-am indragostit numai de ea, Suflet fara chei, Omul padurii,Iertarile,Unde oare,Focul vanat e gonit de vant.

A fost prezent in studiourile TVR,Pro Tv,Antena 1,2,3,ProTV International,Acasa,National TV,Acasa TV,si in aproape toate studiourile tv din tara,precum si din Moldova si Ungaria pentru filmarea acestora.A participat la emisiuni radio la toate posturile radio nationale si regionale.

Citeste si articolul :   Andreea Balan, operata de urgenta. Gestul urat facut de George Burcea

A sustinut aproximativ 4.500 de concerte atat in tara cat si in strainatate in mijlocul comunitatilor romanesti(21 de tari)

Din 1997 pana in prezent a realizat la Radio Romania Actualitati emisiunea “Omul cu chitara” impreuna cu Mihai Cosmin Popescu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.