ALERTA ANM: Romania, lovita de un val de frig neobisnuit.

Marti, avem vreme urata, rece si ploioasa in jumatatea nordica. La munte va ninge, iar prin sud, ploile apar abia catre seara.

Vantul va avea intensificari in toata tara si temperaturile vor fi de la 5 grade in nordul extrem, la 24 de grade in sud.

Vremea in fiecare regiune

In Baragan si Dobrogea, se aduna norii, vantul va avea ceva rabufniri, iar temperaturile se mentin ridicate, deocamdata. Ploile apar abia la apropierea noptii si tin si peste noapte, cand se raceste rapid.

Publicitate

Sunt anuntate ploi si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, dar si aici ajung la sfarsitul zilei. Dimineata va fi placuta, iar amiaza, in continuare calda pentru o zi de aprilie. Peste noapte vom avea ploi si in jur de 2 grade.

Schimbari transante se produc in nordul Moldovei si in Bucovina. Aici, se raceste, vantul va sufla cu putere si o sa ploua destul de mult. Dimineata, in vecinatatea muntilor vine lapovita, iar la noapte, minimele vor fi sub zero grade.

Vreme neplacuta si rece avem si in nordul Transilvaniei si in Maramures. O sa ploua de-a lungul zilei, dar la munte va ninge si stratul de zapada creste un pic. La noapte, se insenineaza, dar vor fi temperaturi de minus 3… minus 4 grade si bruma.

Citeste si articolul :   Parintele Vasile Ioana, reactie dura la adresa autoritatilor: „Dati-le, domnilor, la romani..."

In tinuturile vestice, schimbarile sunt transante. Se raceste cu vreo cincisprezece grade, atmosfera va fi neplacuta si umeda, iar vantul va avea rabufniri frecvente. Noaptea se ating si aici minus 2…minus 3 grade.

In Transilvania: tot vreme urata, ploi din cand in cand si atmosfera foarte agitata. Vantul atinge 60 km/h, iar la munte chiar si 90 km/h.

In Oltenia, gasim vreme mai buna, deocamdata. Se mai racoreste si aici, dar temperaturile scad cu vreo cinci grade, nu mai mult. Ploile vin in zonele mai inalte ziua si peste tot pe timpul noptii.

Publicitate

In tinuturile sudice, prindem vreme destul de calda, desi vantul se activeaza si nu prea zarim soarele. Ploile apar mai pe seara si la noapte, cand se si raceste.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, prindem vreme calda, astazi, dar vantul poate atinge 60 km/h, iar norii se aduna in a doua parte a zilei. Aversele apar pe seara si la noapte si se pot strange 10 l/mp.

Citeste si articolul :   Amor in sectia COVID a unui spital din Romania: „Cat sa mai induram?”

Vremea la munte

La munte, se anunta vreme rece si urata. Maine, va fi lapovita in toate masivele, dar pe creste va ninge si se depune strat nou de zapada. Rafalele de vant pot depasi viteze de 90 km/h.

Vremea in urmatoarele zile

In Bucuresti, maine dimineata mai apar cativa nori, vantul ramane activ si maxima se opreste pe la 15 grade.

Frig va fi si joi dimineata, dar mai tarziu se incalzeste. Si vantul ramane activ, se insenineaza, iar maxima atinge 21 de grade.
Vineri, avem soare si vreme calda, cu 24 de grade dupa pranz si 8…9 grade in noaptea urmatoare.

In restul tarii, si maine va fi cam racoare. Mai raman ceva nori in sud, est si centru, dar ploile se raresc. Vantul se mentine activ, dar scade in intensitate, iar presiunea atmosferica depaseste valorile normale.

Dimineata de joi se anunta destul de rece, dar peste zi se incalzeste. O sa avem cer senin si vant activ, cu unele rabufniri pe litoral si in tinuturile estice. Temperaturile ajung la 22 de grade in Muntenia si Moldova.

Citeste si articolul :   Victor Ciutacu, reactie dura dupa amenda primita de la CNA: „Vor sa inchida acest post"

Vineri, vorbim din nou despre vreme neobisnuit de calda, mai ales in sud si est. Avem soare si atmosfera agitata de vant, iar pe seara apar si aversele prin nordul extrem. In Campia Romana se ating chiar si 25 de grade, precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.