Se prelungeste starea de urgenta in Romania? Klaus Iohannis, noi declaratii de presa la ora 14:00

Presedintele Klaus Iohannis va sustine, marti, la ora 14,00, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis ar putea sa emita marti decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile.

Pe 6 aprilie, seful statului a anuntat ca “va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta”.

“Tragand linie si adunand, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. In acest fel, am solicitat Guvernului sa vina cu propuneri pentru a fi incluse in acest decret. In cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului si la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile”, a afirmat saptamana trecuta Iohannis.

El sublinia ca “aceasta perioada este absolut necesara pentru a tine evolutia epidemiei sub control”.

Joia trecuta, in sedinta de Guvern, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrilor sa ii prezinte propunerile finale de masuri aferente domeniului pe care il coordoneaza in vederea inaintarii acestora sefului statului pentru a fi introduse in noul decret prin care se va prelungi starea de urgenta, conform stirilekanald.ro

Citeste si articolul :   Luis Lazarus sare in apararea fostei senatoare AUR: "Toti s-au speriat! Sosoaca i-a agitat foarte tare"

“Le solicit ministrilor sa transmita propunerile finale de masuri pentru decretul pe care il va emite presedintele Romaniei de prelungire a starii de urgenta, evident, daca considera ca este necesara includerea unor masuri suplimentare. Stiu ca deja s-a lucrat o serie de propuneri, dar vreau astazi (9 aprilie – n.r.) sa transmiteti propunerile finale pe fiecare minister, astfel incat presedintele sa aiba la dispozitie propunerile formulate de fiecare minister. De asemenea, va solicit sa mi le transmiteti si mie pentru a le da ok-ul final”, le-a spus Orban membrilor Cabinetului.

Dupa emiterea decretului, acesta ar trebui aprobat de plenul reunit al Parlamentului.

Primul decret pentru instituirea starii de urgenta timp de 30 de zile a fost emis pe 16 martie. El a fost supus votului Parlamentului pe data de 19 martie.

Autor