Prima tara din UE care iese oficial din pandemie. De azi, deschid magazinele si parcurile

Mii de magazine se redeschid azi in Austria, care devine astfel prima tara europeana unde se relaxeaza restrictiile impuse de pandemia de coronavirus.

Guvernul ii avertizeaza insa pe austrieci ca pericolul inca nu a trecut si ”nu au iesit la liman”, scrie Reuters.

Austria a actionat devreme pentru combatarea pandemiei, prin inchiderea scolilor, a barurilor, teatrelor, restaurantelor, magazinele non-esentiale si alte locuri publice de intalnire in urma cu patru saptamani.

Autoritatile au recomandat locuitorilor sa stea si sa lucreze de acasa, acolo unde era posibil.

Publicitate

Mai putine decese in total decat anunta alte tari intr-o zi

Lucrurile au evoluat oarecum favorabil in Austria, unde s-au inregistrat 368 de decese din cauza Covid-19, mai putin decat raporteaza alte tari europene in fiecare zi.

Cresterea zilnica a cazurilor confirmate se raporteaza cu o singura cifra acum, iar numarul spitalizarilor s-a stabilizat.

Articolul continuă după reclame

”Vrem sa iesim din aceasta criza cat se poate de repede, inclusiv economic si ne batem pentru fiecare loc de munca din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz intr-o scrisoare deschisa adresata natiunii sambata, cu o zi inainte de Paste.

Citeste si articolul :   Adrian Streinu-Cercel a fost DEMIS de la conducerea Comisiei anti-Covid

Cancelarul a prezentat saptamana trecuta un pas de repornire pas cu pas a economiei, incepand cu redeschiderea magazinelor cu o suprafata de pana in 400 de metri patrati, precum si a magazinelor de bricolaj si gradinilor publice, incepand de marti, precizeaza stirileprotv.ro

Centrele comerciale, deschise de la 1 mai

Vor urma centrele comerciale, magazinele mari si frizeriile, incepand cu 1 mai, restaurantele si hotelurile fiind programate a fi redeschise incepand cu mijlocul lunii mai.

A ramas neclar cum se va limita numarul celor care pot intra in magazine, precum si masurile de protectie care urmeaza fi aplicate.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.