Noua declaratie pe proprie raspundere, formulatul tipizat actualizat

Noua declaratie pe proprie raspundere pentru politie

Formularul este disponibil in doua formate. Fie accesati formular.sts.ro si completati declaratia, fie o descarcati de aici. Atentie acestea trebuie tiparite si semnate olograf, adica semnatura cu pixul.

Nu completati declaratia pe proprie raspundere pe site-uri neoficiale. Autoritatile nu cer date din buletin, precum CNP, serie numar buletin.

Acceati doar site-uri de incredere precum formular.sts.ro, stirioficiale.ro sau documentul de mai sus. Orice site va cere date din buletien este un site mallware ca va copiaza informatiile personale si stocheaza datele dumneavoastra.

Autoritatile specializate in securitate informatica, informeaza cetatenii sa complete formularul tipizat doar pe site-uri de incredere, conform gov.ro.

NU ezitata sa ne adreati intrebari in comentarii daca aveti neclaritati

Raspundere cu privire la cele 10 puncte din Declaratie pe proprie raspundere?

Va raspundem la fiecare motiv, cum trebuie completat.

Declararie motive

Declaratie pe proprie raspundere motive

1 interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

Aici veti completa o declaratie daca nu aveti adeverinta de la angajator.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, acuzatii fara pecedent: „Se pregateste infectarea mea cu ceva ce ar semana cu SARS-CoV-2, dar nu va fi SARS-CoV-2”.

2. asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice;
Aici puteti completa daca mergeti la magazin ,petshop, banca sau ceva ce are legatura cu bunueile pe care le aveti. Inclusiv mersul la posta sau intalnirea cu un curier.

3 asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
Aici completati daca mergeti la medic fie pentru ridicare de reteta, fie pentru o problema de sanatate consul ce nu poate fi realizat online

4 motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea unui minor/copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

Atentie punctul 4 va ofera posibilitatea sa va vizitati un membru de familie sau copil, care nu se poate ingriji singur, sau care nu are alimente. Politia a raspuns ca puteti sa le duceti masa de Paste bunicilor si parintilor, dar doar de Paste.

5 activitate fizica individuala (cu excluderea oricaror activitati sportive de echipa/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, in apropierea locuinteideplasare scurta, langa domiciliu, pentru desfasurarea de activitati fizice individuale, in aer liber, cu excluderea oricarei forme de activitate sportiva colectiva;

Citeste si articolul :   Doi parinti au sunat disperati la 112. Medicul coordonator de la Ambulanta pur si simplu i-a umilit

Ordonanta militara permite iesirea din casa pentru nevoile animalelor de companie, dar si pentru mica activitate fizica, dar doar in jurul locuintei. In niciun caz nu este permis sa iesi pe baza acestui punct in grup.

6 realizarea de activitati agricole;

Realizarea de activitati agricole pe camp sau in casele de la tara, dar trebuie specificat clar unde este locul. Autoritatile pot verifica daca aveti pamant sau gradini.

7 donarea de sange, la centrele de transfuzie sanguina;

Aceasta actiune este permisa, dar aveti grija in declaratie sa declarati traseul, adca agresa de acasa si adrea locului unde donati sange.

8 scopuri umanitare sau de voluntariat;

Atentie trebuie sa aveti diploma / legimatie de voluntar. De exemplu eu sunt voluntar SMURD si pot bifa acest punct. Daca sunteti voluntarii unei asociatii care ajuta in aceasta perioada bifati punctul 8.

9 comercializarea de produse agroalimentare (in cazul producatorilor agricoli)

Punctul 9 se refera exclusiv la cei care vand in piete sau in interiorul orasului.

Citeste si articolul :   Doua localitati italiene din mijlocul zonei rosii nu au niciun caz de Covid-19. Ce au facut diferit

10 asigurarea de bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale.

Acest punct se bifeaza daca trebuie sa mergeti sa va cumparati de exemplu o uniforma sau necesar de birou. Trebuie sa aveti si adeverinta de angajator, scrie huff.ro

Autor