VOUCHERE DE VACANTA 2020. Veste buna pentru bugetari, in plina pandemie de coronavirus. Pana cand se prelungesc voucherele

Voucherele de vacanta aferente anului 2020 vor fi emise doar pe suport electronic, iar cele de anul trecut vor fi prelungite pana la 31 mai 2021, in contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui proiect adoptat in sedinta online de joi a Senatului.

Proiectul vine in contextul situatiei epidemiologice actuale si masurilor dispuse de autoritatile competente in contextul decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

“La acest moment, avand in vedere riscurile crescute asociate situatiei epidemiologice si masurile dispuse de autoritatile competente in contextul decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, beneficiarii voucherelor de vacanta se afla in imposibilitatea folosirii acestora, asadar este necesara prelungirea valabilitatii voucherelor emise in perioada martie 2019 – decembrie 2019 pana la data de 31 mai 2021, acestea urmand a fi utilizate ulterior incheierii situatiei epidemiologice actuale si a efectelor acesteia, in conditii de siguranta”, se precizeaza in expunerea de motive a proiectului initiat de Guvern.

VOUCHERE DE VACANTA 2020. Proiectul de act normativ prevede si emiterea pentru anul 2020 a voucherelor de vacanta doar pe suport electronic, “pentru a nu pune in pericol sanatatea beneficiarilor, avand in vedere situatia actuala extraordinara cauzata de pandemia infectiei cu COVID-19 si riscurile asociate acesteia”.

Publicitate

Grupurile parlamentare din Senat au votat in favoarea proiectului, apreciind ca voucherele de vacanta reprezinta un important beneficiu extra salarial pentru angajatii din sectorul bugetar, dar si un mod de a sustine turismul romanesc.

Proiectul legislativ pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.35/2020 privind modalitatea de emitere si prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID – 19, va fi transmis Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional in acest caz, SCRIE ROMANIATV.NET

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.