Noul coronavirus nu a fost creat intr-un laborator. Medicii explica: Natura e mai desteapta decat cercetatorii

Unul dintre zvonurile care s-a raspandit cu mare viteza a fost acela ca noul coronavirus, SARS-CoV-2, care a cauzat pandemia COVID-19, ar fi fost creat intr-un laborator din Wuhan, China, de unde ar fi scapat, cu toate consecintele pe care le stim astazi, dar oamenii de stiinta dezmint aceasta ipoteza.

Astfel, un grup de cercetatori a comparat genomul noului coronavirus cu cele ale altor 7 coronavirusuri cunoscute pentru ca au infectat oamenii: SARS, MERS si SARS-CoV-2, care au provocat suferinte mai mari, alaturi de HKU1, NL63, OC43 si 229E, informeaza Livescience.com

“Analiza noastra arata clar ca SARS-CoV-2 nu este un construct de laborator sau un virus manipulat cu un scop precis”, scriu autorii articolului, care citeaza Nature Medicine.

In schimb, grupul de medici care a studiat cu mare atentie noul coronavirus afirma ca acesta are o stransa legatura cu predecesorul sau SARS, care provoaca un sindrom respirator sever acut si care a strabatut lumea in urma cu aproape 20 de ani. Oamenii de stiinta au studiat diferentele dintre codurile genetice ale celor doua coronavirusuri, incercand sa faca modificari intentionate, dar au constatat ca “natura a fost mai desteapta decat oamenii de stiinta”, iar noul coronavirus a suferit o mutatie care a fost mai solida si complet diferita de tot ceea ce putusera crea cercetatorii, scrie sursa citata.

Citeste mai multe pe ziare.com

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.