Parintele Calistrat a rabufnit: “Nu L-am convins pe Dumnezeu ca meritam sa vedem lumina”

Parintele Calistrat din Iasi, un monah care are peste jumatate de milion de urmaritori pe Facebook, a explicat de ce anul acesta lumina nu a mai intrat in sufletele credinciosilor. El spune ca acest lucru s-a intamplat ca urmare a faptului ca oamenii nu se mai roaga suficient, iar acest lucru nu este pe placul lui Dumnezeu.

“Ganditi-va ca noi, in noaptea de Inviere, cantam din canonul Pastelui ce? Acum toate s-au umplut de lumina, si cele din cer si cele dedesubt. Acum, insa, s-au umplut de obida, de suparare, de intristare, de scarba, de nemultumire sufleteasca, pentru ca nu mai putem fi partasi la Invierea lui Hristos, din cauza neputintei personale. Pacatele noastre ne tin departe de lumina lui Hristos. Argumentez cu ce spune Sfanta Scriptura. La miezul noptii s-a facut strigare.

Publicitate

Maica Domnului a vazut lumina pentru ca avea ochii mintii deschisi. Stia cine este Iisus Hristos! Si pastra cuvintele lui Iisus in inima ei. O sa spuneti de ce nu suntem noi vrednici sa vedem lumina. Pentru ca noi nu o mai meritam din cauza slabelor noastre rugaciuni, cu care nu l-am convins pe Dumnezeu ca meritam sa vedem un strop de lumina. Si garzile romane au adormit ca niste morti cand au venit la mormant. Asa am adormit si noi!”, a explicat parintele Calistrat, intr-un video pe Facebook.

Citeste si articolul :   Dana Rogoz, mesaj dur pe Facebook: "Cat te-au platit sa spui ca ai Covid?"

Cu putin timp inainte de Paste, parintele Calistrat a postat pe Facebook un mesaj prin care ii indemna pe credinciosi sa vina la biserica, in noaptea de Inviere, chiar si pentru o ora. Preotul era de parere ca ar fi trebuit sa se faca o exceptie de la reguli pentru persoanele sanatoase si cu varste sub 50 de ani.

Publicitate

Mesajul oficial al Patriarhiei era, insa, altul, credinciosii fiind indemnati sa respecte regulile impuse de starea de urgenta:

„Orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Romana, orice mesaj incitator la incalcarea reglementarilor oficiale ale autoritatilor, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezinta Biserica Ortodoxa Romana”.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.