Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea intampla din toamna

Romania se apropie de varful pandemiei de coronavirus si chiar daca lucrurile ar putea sa se mai calmeze dupa 15 mai, Alexandru Rafila atentioneaza ca pericolul nu va disparea complet.

Specialistii in sanatate au explicat in repetate randuri ca expirarea starii de urgenta si ridicarea treptata a restrictiilor nu inseamna o disparitie a coronavirusului si ca oamenii vor fi nevoiti sa invete sa traiasca cu acest nou virus.

Astfel, regulile de igiena vor trebui respectate in continuare cu strictete, la fel si distantarea sociala, iar autoritatile trebuie sa fie pregatite pentru o noua posibila criza care ar putea sa apara in toamna.

Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea intampla din toamna: “Probabil atunci vom avea…”

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Autoritatile sunt de parere ca, la nivelul Romaniei, numarul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea sa scada incepand cu luna mai. Cu toate acestea, noul coronavirus nu va disparea defintiv. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a precizat ce riscuri pot sa apara din toamna.

Citeste si articolul :   Baietel de clasa a 3-a, umilit in fata clasei cand i-a oferit un martisor invatatoarei

“Al doilea val de imbolnaviri cred ca va veni in cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, asa cum sunt toate virozele respiratorii care evolueaza mai intens in sezonul rece decat vara sau primavara. Probabil atunci vom avea un al doilea val de imbolnaviri. Speram sa avem pana atunci un tratament care sa raspunda nevoii de a impiedica evolutia grava a bolii, mai ales la pacientii din categoriile de risc.”, a spus Alexandru Rafila, potrivit kanald.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.