ULTIMA ORA: Medicamentul folosit in tratarea Covid-19 va fi produs in Romania

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat la Digi24 ca “urmeaza sa producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil de saptamana viitoare”, un medicament impotriva malariei, cu potential de a trata pacientii cu COVID-19.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: Pana in acest moment ne aflam in acel registru de restrictii. Suntem intr-un moment in care avem o crestere progresiva a numarului de cazuri, a numarului de decese, sunt acele cresteri pe care incercam sa le tinem in frau. Nu avem o fortare a numarului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Mentinem acele masuri de distantare sociala.

Suntem intr-un moment in care trebuie sa fim precauti, sa respectam niste reguli. (…) In acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie prima si urmeaza sa producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de saptamana viitoare. S-a discutat si posibilitatea ca la Antibiotice Iasi sa se produca si alte medicamente care in aceste momente ne sunt necesare. (…) Suntem inca dependenti de importul de ventilatoare. Achizitionam de pe piata europeana, dar si de pe piata sud coreeana, dar si chinezeasca. Avem prototipul, ramane ca in 2 saptamani sa avem si primele ventilatoare produse in Romania.

Citeste si articolul :   Ce se intampla in spitale dupa declaratiile Flaviei Grosan: „Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"

Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului, iar romanii au cumparat masiv acest medicament “pentru a-l avea in casa”, insa specialistii avertizeaza ca acest tratament nu trebuie administrat fara supraveghere medicala.

Autor