ULTIMA ORA: Medicamentul folosit in tratarea Covid-19 va fi produs in Romania

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat la Digi24 ca “urmeaza sa producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil de saptamana viitoare”, un medicament impotriva malariei, cu potential de a trata pacientii cu COVID-19.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: Pana in acest moment ne aflam in acel registru de restrictii. Suntem intr-un moment in care avem o crestere progresiva a numarului de cazuri, a numarului de decese, sunt acele cresteri pe care incercam sa le tinem in frau. Nu avem o fortare a numarului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Mentinem acele masuri de distantare sociala.

Publicitate

Suntem intr-un moment in care trebuie sa fim precauti, sa respectam niste reguli. (…) In acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie prima si urmeaza sa producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de saptamana viitoare. S-a discutat si posibilitatea ca la Antibiotice Iasi sa se produca si alte medicamente care in aceste momente ne sunt necesare. (…) Suntem inca dependenti de importul de ventilatoare. Achizitionam de pe piata europeana, dar si de pe piata sud coreeana, dar si chinezeasca. Avem prototipul, ramane ca in 2 saptamani sa avem si primele ventilatoare produse in Romania.

Citeste si articolul :   Istoria pomului de Craciun este mai veche decat credeai

Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului, iar romanii au cumparat masiv acest medicament “pentru a-l avea in casa”, insa specialistii avertizeaza ca acest tratament nu trebuie administrat fara supraveghere medicala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.