Protest in pandemie. Israelienii au iesit in strada dar au respectat distantarea sociala

Mii de israelieni au protestat duminica seara la Tel Aviv impotriva a ceea ce considera a fi o amenintare la adresa democratiei israeliene, pe fondul negocierilor privind formarea guvernului dintre premierul Benjamin Netanyahu si fostul sau rival Benny Gantz, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de protestatari, conform cifrelor furnizate de mass-media, au raspuns apelului facut pe Facebook de miscarea “steagurilor negre” si s-au adunat in Piata Yitzhak Rabin pentru a “salva democratia”.

Publicitate

Intentia protestatarilor a fost si de a face cunoscuta opozitia fata de negocierile in curs intre Benny Gantz, aflat in fruntea partidului de centru Albastru-Alb si liderul partidului de dreapta Likud, Benjamin Netanyahu, acuzat de coruptie.

Purtand masti de protectie si imbracati majoritar in negru, protestatarii au pastrat distanta de doi metri unii fata de altii, respectand astfel masurile de distantare sociala destinate combaterii pandemiei COVID-19 care, in Israel, a provocat imbolnavirea a peste 13.000 de persoane, precum si 172 de decese.

israel

“Lasati democratia sa castige”, se putea citi pe pancarte. “Ministrul infractionalitatii” au scris alti manifestanti pe mastile lor, fluturand steaguri negre, simbol, pentru ei, al amenintarilor la adresa democratiei israeliene.

In urma alegerilor legislative din 2 martie, al treilea scrutin in mai putin de un an, care ar fi trebuit sa conduca intr-un final la o departajare intre Netanyahu si Gantz, presedintele tarii Reuven Rivlin i-a incredintat celui din urma sarcina de a forma guvernul.

In plina epidemie de coronavirus, Gantz a surprins prin decizia sa de a accepta formarea unui guvern de “unitate si de urgenta” cu Benjamin Netanyahu, desi anterior jurase sa nu imparta puterea cu el pana cand acesta nu isi rezolva problemele cu legea.

Sustinatorii opozitiei l-au acuzat apoi pe Gantz, fost sef al statului major al armatei, ca a cedat.

Citeste mai multe pe ziaruldeiasi.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.