Nelu Tataru, despre reluarea spectacolelor si a competitiilor sportive: Poate peste 2-3 luni

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a declarat, luni, ca posibilele relaxari ale masurilor luate in timpul pandemiei nu vor duce la reluarea spectacolelor, a activitatilor sportive sau la redeschiderea mall-urilor. In functie de dinamica, aceste redeschideri se vor produce in urmatoarele 2 – 3 luni.Nelu Tataru a declarat la Digi TV, in privinta masurilor de relaxare ca acestea nu prevad redeschiderea mall-urilor sau reluarea activitatilor sportive.„La reluare (a competitiilor sportive, spectacole, mall-uri – n.r.), nu.

La reluarea activitatii ne gandim sa redeschidem anumite locuri de munca, sa redeschidem anumite spatii. Sunt multe la care ne gandim, dar nu la adunarile cu numar mare de participanti”, a spus ministrul Sanatatii.Intrebat cand vor putea fi luate in calcul aceste relaxari ale masurilor, Tataru a spus ca este posibil in urmatoarele 2 – 3 luni.

„Ne gandim dupa urmatoarele 2 – 3 luni ca si evolutie. Este o dinamica si trebuie evaluata. Fiecare moment al acestei evaluari ne va da si restrictia sau ridicarea restrictiei”, a mai spus Tataru.De asemenea, intrebat despre redeschiderea granitelor dupa relaxarea restrictiilor, ministrul Sanatatii a precizat ca acestea vor fi dispuse in context larg, in functie de evolutia cazurilor din tara noastra, dar si din tarile vecine.

Citeste si articolul :   Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament

„Daca facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste granite.Vom face si noi ce fac vecinii nostri in contextul in care pandemia, dupa cum vedem, incepe sa mearga incet pe o panta descendenta.Noi ne adaptam la evolutia tarii noastre si fiecare masura va fi luata progresiv.

Publicitate

Suntem intr-o pandemie care mai lasa un an – doi epidemii.

Suntem intr-un moment in care incercam sa aplatizam o curba a infectarilor, sa evaluam starea populatiei dupa aceasta curba si sa pregatim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mica decat aceasta, dar sa ne pregatim pentru a proteja o tara, inclusiv prin limitarea accesului”, a mai spus Tataru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.