Ordonanta militara nr. 8 din 9 aprilie 2020 – Noi masuri impuse de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat semnarea Ordonantei militare numarul 8. Exportul pentru grau, orz, ovaz, porumb, orez, faina de grau, soia, ulei, zahar, produse de patiserie este suspendat pe durata starii de urgenta.

Declaratiile LIVE TEXT ale ministrului Marcel Vela:

– Intram intr-o perioada foarte importanta pentru toata crestinatatea. Aceasta este perioada in care fiecare isi face planuri. Sunt constient ca ma adresez unui popor majoritar crestin.

– Au venit peste noi momente mai grele si mai tulburi decat de imaginam vreodata. Stim ca aceste vremuri au ajuns probleme majore pentru fiecare dintre noi.

Publicitate

– Stand in casa, evitand pe cat posibil deplasarile vom reusi sa intram in normalitate.

Nu ne dorim sa ne confruntam cu o explozie a numarului de imbolnaviri.

– Am semnat ordonanta militara numarul 8, care are urmatoarele prevederi:

Articolul 1. Din aceasta seara este permisa circulatia dupa ora 22 a celor care practica pescuitul comercial.

Citeste si articolul :   Veste proasta! Noile restrictii anuntate de Iohannis: se inchid toate scolile, circulatia va fi restrictionata noaptea, magazinele pot fi deschise doar pana la ora 21

Articolul 2. Este permisa deplasarea apicultorilor inspre si dinspre stupina. Cei in cauza trebuie sa faca dovada cu actele activitatii.

Articolul 3. Este permisa circulatia pentru cei care ofera servicii de service auto.

Articolul 4. Am prelungit interdictia zborurilor inspre si dinspre Spania cu inca doua saptamani.

Articolul 5. Pietele agroalimentare raman deschide pe toata perioada starii de urgenta pentru agricultorii care prezinta certificatele de urgenta.

La acesta ordonanta exista o anexa care se refera la inchiderea totala sau partiala a unor puncte de trecere a frontierei de stat.

– Prin aceste puncte de frontiera – Cenat, Nadlac, Turnu, Varsan, Salonta, Bors, Urziceni si Petea – se permite acccesul lucratorilor transfrontalieri (persoana care face dovada ca locuieste si lucreaza la o distanta de 30 de km de punctul de frontiera si care se intoarce la locuinta o data pe saptamana)

Publicitate

In rumatoarea ordonanta o sa fie prevazute si puncte de la frontiera cu Bulgaria.

– Pe perioada starii de urgenta se interzice si se suspenda exportul pentru urmatoarele produse: grau, orz, ovaz, porumb, orez, faina de grau, soia, floarea soarelui, zahar, produse de patiserie, biscuti. Aceste prevederi sun prevazute intr-o anexa la ordonanta.

Citeste si articolul :   Intra in carantina mai multe zone din judetul Timis.

– In zilele premergatoare sarbatorilor pascale, operatorii economici isi pot prelungi programul de functionare.

Ce masuri ar putea contine o noua Ordonanta Militara

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunta miercuri Ordonanta militara nr.8, prin care se impune obligativitatea deschiderii pietelor agroalimentare.

Acesta a sustinut ca pietele trebuie sa ramana deschise, deoarece magazinele mici de cartier au ramas si ele deschise.

Ce spune premierul Orban despre o noua Ordonanta Militara

Si primul ministru Ludovic Orban a anuntat miercuri o noua ordonanta militara, cu precizarea ca nu se grabeste cu adoptarea acestei.

”In momentul in care se va impune, va fi emisa o noua ordonanta militara, ca va fi maine, ca va fi poimaine, atunci cand situatia o impune si e absolut necesar sa adoptam astfel de masuri restrictive”, a subliniat Ludovic Orban.

Ordonanta 7, emisa pe 4 aprilie

Ultima Ordonanta Militara, cu numarul 7, a fost publicata pe 4 aprilie in Monitorul Oficial. In textul ordonantei 7 se prevedea instituirea carantinei pentru orasul Tandarei, judetul Ialomita, suspendarea zborurilor aeriene spre si dinspre SUA si alte tari europene, Turcia si Iran, precum si prelungirea suspendarii zborurilor catre si dinspre Germania si Franta pentru inca 14 zile, dar si suspendarea legaturilor de transport rutier international cu noua tari europene si Turcia pe perioada starii de urgenta.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.