Rafila: In noiembrie-decembrie vom avea un alt varf. Sper ca pana atunci sa avem medicatia necesara

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat, joi seara, la „Marius Tuca Show”, ca in lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt varf de infectari cu COVID-19, insa spera ca pana atunci sa existe medicatia necesara.

„Daca reusim sa mentinem un comportamet retinut putem ajunge la o relaxare mai rapida. Imi pare bine ca domnul ministru Tataru a preluat punctul nostru de vedere legat de evolutia acestui virus, cu varful in saptamana dupa Paste.

Este greu sa condamni oamenii ca vor sa isi vada parintii. (…) Cred ca o se depasim numarul de 10.000 de cazuri de imbolnaviri, cred ca 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfarsitul lui aprilie. In noiembrie-decembrie vom avea un alt varf, sper ca pana atunci sa avem medicatia necesara. Am primit o donatie de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienti. Mai este un antiviral in studiu in Japonia si China si speram sa ne dea si noua formul asa il putem produce”, a spus Alexandru Rafila, la „Marius Tuca Show”.

Microbiologul a punctat ca spalatul pe maini este mai eficient decat spirtul.

„A disparut chestiunea legata de folosirea banilor, nu trebuie sa credem ca pe orice punem mana suntem potential infectati. (…) Se poarta masca cand suntem raciti si ne deplasam. Restul populatiei poate sa poarte o masca in functie de disponibilitate. Este recomandata cea chirurgicala si a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greseala sa se recomande batisate sau fulare care nu protejeaza in niciun fel”, a subliniat Rafila.

(sursa: Mediafax)

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.