Descoperire de ULTIMA ORA! De ce sunt romanii MAI PUTIN expusi decat vesticii la imbolnavirea de COVID-19! Anuntul cunoscutului medic, Mihai Craiu

Mihai Craiu, unul intre cei mai cunoscuti si apreciati meici pediatri din Romania, vine cu noi informatii in legatura cu noul virus

Intr-o postare pe pagina sa de facebook ‘Spitalul Virtual pentru Copii’, Craiu explica de ce nord, central si est europenii, deci si romanii, sunt mai putin expusi la formele grave de Covid-19 decat cetatenii tarilor din vestul continentului.

Iata mesajul postat pe Facebook de Mihai Craiu:

Mai multi experti au dovedit ca noul coronavirus intra in corpul nostru cu ajutorul unui receptor special, de la suprafata celulelor din caile aeriene sau din tractul digestiv. Acestia se numesc receptori pentru ACE2 (angiotensin converting enzyme)

Publicitate

Buuun…. Dar ce fac ACE2 ?

Receptorii pentru angiotensin-convertaza sunt asemanatori zonei de andocare de pe Statia Orbitala. Adica Navetele spatiale (noul coronavirus) se cupleaza cu Statia Orbitala (celula umana care are receptori ACE2) DOAR DACA se realizeaza, inainte de cuplare, o conexiune perfecta intre cele doua, prin intermediul unui brat telescopic. Cu bratul acesta seamana proteina de fuziune, in forma de sulita (spike-protein), a lui SARS-CoV-2.

Citeste si articolul :   Politia Romana: Criminalitatea a scazut in luna martie. A crescut violenta in familie

Cuplarea dintre coronavirus si celula umana presupune o potrivire perfecta (cum ar fi cea dintre cheia noastra din buzunar si broasca usii de la propria casa)…

Ce ne facem daca nu avem o potrivire perfecta intre cheie si broasca? Intre Naveta spatiala si Statia orbitala??

Nu se realizeaza procesul dorit. Adica nu deschidem usa, nu cuplam naveta (coronavirusul) la Statia orbitala (celula umana).

Si in acest fel sunt infectate mai putine celule si apare o infectie COVID-19 mai putin grava. Cand exista mai putini receptori ACE2 la suprafata celulei ar putea fi infectia mai blanda. Cum e la copil. Receptorii ACE2 sunt foarte putini la nastere si se dezvolta odata cu varsta.

Acesti receptori ACE2 sunt codificati (ca ORICE ALTA proteina din corpul nostru) de o gena. Care poate avea variante diferite, de la un grup de oameni la altul. Sunt descrise aceste variatii sub numele de polimorfism. Adica mai multe forme pentru aceeasi gena.

Citeste si articolul :   Unul dintre cei mai mari sportivi din Romania, s-a stins in incendiul de la ATI Piatra Neamt

Cel mai frecvent polimorfism al genei pentru receptorii de angiotensin-convertaza este cel de tip ACE2 I (de la Insertion si nu de la cifra 1 cum a inteles eronat jurnalistul belgian) si respectiv ACE2 D (de la Deletion).

In acest studiu rezulta ca apare o evolutie mai blanda a COVID-19 la acele grupuri de persoane care au polimorfismul ACE2 D. Acest polimorfism este prezent mai frecvent in Europa de Est si Centrala, precum si in Scandinavia, si mai rar in Europa de Vest.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7102561/ (articolul stiintific vorbeste de ACE2 si polimorfismele I&D ale alelelor sale – multumesc Silvia Dumitru pentru link-ul oficial).

Razand putin, rezulta ca suntem mai mult urmasii Dacilor liberi decat ai Romei antice.

Pana la urma, conteaza mai mult, in evolutia pandemiei, distantarea sociala, masca si igiena mainilor, decat orice altceva. Dar ne mai ajuta si genele…”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.