Se intampla si la noi! Parintele Dan Damaschin, bolnav de diabet, ajuta mii de copii nevoiasi cu mancare, haine si jucarii

Epidemia de coronavirus nu l-a oprit pe un preot din Iasi sa isi duca la capat cea mai importanta misiune. De ani de zile parintele Damaschin la Paste are grija ca toti copiii nevoiasi de pe listele sale sa primeasca haine, mancare si jucarii. Nici ordonantele militare si nici gandul ca s-ar putea imbolnavi nu l-au oprit. Astazi, insotit de militari, jandarmi si politisti, si-a dus din nou misiunea pana la capat.

La primele ore ale diminetii, in depozitul de la marginea Iasului, voluntarii incarcau de zor pachetele pentru cei mici. Totul sub indrumarea parintelui Damaschin.

Preotul sufera de diabet iar asta il face mai vulnerabil in fata virusului. Dar asta nu schimba faptul ca cei mici au nevoie de el, spune duhovnicul.

Parintele Dan Damaschin – Temerea noastra nu e moartea de gripa ci infometarea si subnutritia copiilor care expune la mult mai multe probleme. Satul Crucea e cunoscut ca fiind cel mai sarac din Europa.

Publicitate

Cele patru microbuze pline cu alimente, haine si jucarii pentru copii vor fi tot timpul insotite de autoritati pe tot traseul. Vorbim de politisti, jandarmi si militari care se vor asigura ca in momentul in care oamenii isi primesc pachetele sunt respectate toate prevederile ordonantelor militare

Parintele Dan Damaschin – Niciodata nu as renunta stiind ca un copil e flamand si o mama nu are ce ii da. Nu ma tem, Dumnezeu e cu noi, de ce sa ne fie teama?

Nu mai putin de 1000 de copii au fost ajutati intr-o singura zi, iar campania continua. Cei peste 7.000 de copii nevoiasi de pe listele sale vor primi tot ce au nevoie, chiar inainte de Paste, scrie observator.tv

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.