Ce s-a descoperit in sangele italienilor. Ar putea fi cheia pentru vindecarea bolnavilor de Covid-19

Plasma sanguina persoanelor asimptomatice, care au dezvoltat anticorpi pentru Covid 19, ar putea fi tratamentul miraculos pentru cei infectati cu cu noul coronavirus si ajunsi in stare grava.

Asociatia Donatorilor de Sange Voluntari din Italia (AVIS) a facut apel la locuitorii din Castiglione D’Adda, una din localitatile puternic afectate de coronavirus din Lodi, pentru donatii de sange. Acestia au fost testati pentru coronavirus, iar rezultatul a fost surprinzator: 40 din cei 60 de donatori au fost depistati pozitiv cu coronavirus, fara sa faca insa vreo forma a bolii, potrivit La Stampa.

jurnalul

Practic 70% dintre cei testati insa erau asimptomatici si au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus. AVIS a analizat sangele celor 40 de pacienti si acum testeaza un tratament pentru Covid-19, bazat pe plasma bogata in anticorpi a persoanelor vindecate.

Publicitate

„Obiectivul va fi sa producem tratamente derivate din plasma care sa le fie administrate pacientilor cei mai fragili, cu boli cronice sau ca tratament pentru Covid-19”, a explicat Gianpietro Briola, presedintele AVIS.

Citeste si articolul :   Cele 4 previziuni ale lui Nostradamus pentru 2023

Si cele mai prestigioase laboratoare si spitale universitare americane au inceput tratamente cu plasma si finanteaza cercetari in acest sens. Efortul comun al americanilor i-a inspirat si pe specialistii britanici sa aplice acest tratament experimental.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite a autorizat folosirea in spitale a clorochinei si hidroxi-clorochinei drept tratamente pentru Covid-19. Peste 1.100 de pacienti din New York au primit deja medicamentul antiviral, folosit in mod curent impotriva malariei.

Insa, comunitatea medicala se mobilizeaza chiar mai mult in favoarea altei terapii promitatoare, cea cu plasma de la convalescenti. Aceasta e vazuta drept solutia optima pana la crearea si validarea unui vaccin si a unui tratament medical standard.

Donald Trump, presedintele SUA: „Autoritatea pentru Reglementarea Medicamentelor (FDA) permite folosirea terapiei cu sange drept tratament experimental pentru cei in stare foarte grava. Acest tratament implica prelevarea de plasma din sangele pacientilor deja vindecati”.

Cei vindecati de COVID-19 dezvolta anticorpi in sange, care pot fi preluati impreuna cu plasma lor si transferati in sangele pacientilor aflati in stare critica, ajutandu-i sa lupte impotriva bolii.

Citeste si articolul :   Povestea primului pacient care s-a stins de coronavirus in Romania. Barbatul avea cancer

Principiul de baza e cunoscut de peste un secol si a fost aplicat si pentru alte infectii virale, de pilda Ebola. De asemenea, plasma umana este folosita in mod curent pentru fabricarea imunoglobulinei, medicament esential in tratarea bolilor autoimune.

Si un studiu realizat in ultimele 3 luni in China, pe pacientii grav bolnavi, demonstreaza eficienta terapiei cu plasma. Rezultatele au aratat ca starea pacientilor a inceput sa se imbunatateasca dupa trei zile de transfuzii de plasma.

Medicii americani au facut un apel catre pacientii vindecati de COVID-19 sa se ofere voluntar sa li se testeze nivelul de anticorpi anti-COVID din sange.

In alta ordine de idei, o comuna cu putin peste o mie de locuitori din Lombardia, zona rosie a Italiei, pare imuna la coronavirus. Acolo nu a fost inregistrat nici un caz de imbolnavire. Localnicii din Ferrera Erbognone au fost chemati sa-si faca analize. Expertii vor sa vada daca oamenii au deja anticorpi in sange, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.