Pacienta insarcinata in 9 luni, suspecta de coronavirus, refuzata la Spitalul Barlad, care fusese desemnat unitate suport

O femeie insarcinata in luna a noua, care s-a prezentat, duminica, la Spitalul de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad, cu tuse si temperatura crescuta, a fost trimisa la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), desi spitalul barladean a fost desemnat unitate suport COVID-19.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au demarat verificari in acest caz.

Directorul executiv al institutiei, Mihaela Vlada, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca refuzul pacientei nu a fost fundamentat si ca femeia trebuia primita la Spitalul de Urgenta Barlad.

Potrivit cadrelor medicale de la SJU Vaslui, pacienta a fost testata pentru COVID – 19 si se afla izolata in Sectia Ginecologie, starea sa neimpunand pana acum transferul la ATI.

Publicitate

Femeia se afla in izolare la domiciliu alaturi de sotul sau, intors recent din Anglia.

Conducerea Spitalului de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad nu a putut fi contactata pentru a oferi detalii cu privire la refuzul pacientei suspecte de COVID-19, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.