Casa Regala, protocol riguros pentru inmormantarea printului Philip

Casa Regala a anuntat ca are intocmit un protocol riguros si chiar Regina Elisabeta va avea de facut anumite lucruri.

”Operatiunea Forth Bridge”, pusa in aplicare

Decesul printului consort a indoliat Marea Britanie. Incepand de vineri dimineata cand s-a aflat vestea tragica, Casa Regala a inceput ”Operatiunea Forth Bridge”. Acest cod reprezinta respectarea unui protocol bine stabilit ce se va aplica la funeraliile si dupa inmormantarea printului Philip.

Tot ceea ce urmeaza dupa decesul Printului Philip poarta numele de „Operatiunea Forth Bridge”. Echipa Casei Regale a Marii Britanii este pregatita pentru acest eveniment trist, printul Philip avand deja 99 de ani.

Publicitate

Denumirea operatiunii provine de la un pod care se afla situat intre regiunile scotiene Edinburg si Fife, numele de cod ce a anuntat moartea Ducelui fiind „Foth Bridge is down!”. Astfel, operatiunea presupune mai multe activitati ce trebuie intreprinse atat de angajatii statului, cetateni, cat si de insasi Regina Elisabeta a II-a.

Trupul neinsufletit al Printului Philip nu va fi depus la Westminster Hall, si se asteapta ca acesta sa fie dus la Palatul St. James, unde si Printesa de Wales, Diana, a stat pana la ziua inmormantarii sale. Mai mult, publicul nu va avea acces, ci doar membri cei mai aproapiati ai familiei.

Citeste si articolul :   In 2016 a fost abandonat de parinti si lasat sa se stinga pe strada, dar a fost salvat de o femeie cu suflet mare. Cum arata acum baietelul

Regina va tine doliu timp de opt zile, perioada in care nu va avea aparitii publice, si nu va promulga legi noi. Urmeaza apoi inca 30 de zile in care Regina va renunta la titlul regal, atributiile sale fiind puse pe pauza pana la incheierea perioadei de doliu.

Marea Britanie va intra in doliu national, iar locuitorii vor trebui sa respecte anumite reguli. Toate steagurile vor fi coborate in berna in cinstea Ducelui, toti prezentatorii de stiri si persoanele ce vor aparea la televizor vor purta haine negre in semn de respect, iar regina nu va onora nici o indatorire regala pe perioada pregatirilor de inmormantare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.