Regina Elisabeta a II-a, in lacrimi. Printul Philip a decedat

Regina Elisabeta a II-a este in doliu. Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat la 99 de ani.

Anuntul decesului a fost facut de casa regala britanica.

„Cu durere profunda, Majestatea Sa Regina a anuntat moartea iubitului ei sot, Alteta Sa Regala, Printul Philip, Duce de Edinburgh. Alteta Sa Regala a murit in pace in aceasta dimineata la Castelul Windsor”, scrie in declaratia Palatului Buckingham.

Printul Philip avea mai multe probleme de sanatate si a fost internat recent in spital, unde a petrecut o luna.

Publicitate

Acesta a fost internat pe data de 16 februarie, dupa ce s-a simtit rau. Printul a petrecut 28 de nopti in spital, cea mai lunga perioada de spitalizare din viata lui, potrivit BBC.

Motivul exact al internarii initiale nu a fost dezvaluit, dar Palatul Buckingham a spus la acea vreme ca nu avea legatura cu COVID-19.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth si baron de Greenwich, cunoscut si sub numele Philip Mountbatten, s-a nascut pe 10 iunie 1921 in Corfu, Grecia, si a detinut titlul de print al Greciei si Danemarcei.

Citeste si articolul :   Doliu urias in teatrul romanesc. S-a mai stins o stea. Dumnezeu sa te odihneasca, prieten drag!

Pe 28 februarie 1947, Philip a devenit cetatean britanic si a renuntat la drepturile sale la tronurile Greciei si Danemarcei, adoptand totodata numele de familie al mamei sale, Mountbatten. In acea perioada a cunoscut-o pe actuala suverana, pe atunci printesa Elisabeta, potrivit Agerpres.

Ultima imagine cu Printul Philip in viata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.