Familia regala a Romaniei, mesaj de condoleante la decesul printului Philip

Familia regala a Romaniei a transmis un mesaj de condoleante la moartea printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

“Ducele de Edinburg, In Memoriam

Majestatea Sa Custodele Coroanei si ASR Principele Consort, alaturi de intreaga Familie Regala, au aflat cu nespusa tristete vestea trecerii la cele vesnice a Altetei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a incetat din viata in aceasta dimineata la Castelul Windsor.

Publicitate

Principele Philip si Regele Mihai, nascuti in acelasi an, au fost veri si au pastrat o prietenie de o viata intreaga. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei si i-a purtat de grija in scoala, la liceu si la facultate. Principele Philip, alaturi de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent in viata Familiei Regale romane.

Publicitate

Dupa disparitia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figura parinteasca.

Toate generatiile din Familiile Regale romana si britanica au fost apropiate, dar pentru generatia de astazi, Regina Elisabeta a II-a si Principele Philip raman drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiratie.

Citeste si articolul :   Cum arata fiica regretatului actor, Vladimir Gaitan si cine ii mostenete averea

Secretariatul Regal va reveni cu detalii”, scrie in comunicatul transmis de Casa regala a Romaniei pe pagina de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.