Printul William si Kate, prima reactie dupa decesul printului Philip

Ducele de Edinburgh a murit din pacate la varsta de 99 de ani

Ducele si Ducesa de Cambridge au facut o declaratie dupa vestea ca Ducele de Edinburgh , a decedat, din pacate, la varsta de 99 .

Exprimandu-si tristetea si impartasind durerea cu regina , William si Kate au facut o declaratie scurta: „Este o profunda tristete de cand Majestatea Sa Regina a anuntat moartea sotului ei iubit, Alteta Sa Regala, Printul Filip, Duce de Edinburgh. Alteta sa a decedat pasnic in aceasta dimineata la castelul Windsor. Familia Regala se alatura oamenilor din intreaga lume care este in doliu pentru pierderea sa. Alte anunturi vor fi facute in timp util. ”

Moartea printului Philip a fost anuntata vineri, 9 aprilie, intr-o declaratie de la Palatul Buckingham.

Publicitate

Regina si sotul ei au petrecut o mare parte din 2020 si 2021 izolati din cauza pandemiei de coronavirus. Locuisera impreuna la castelul Windsor, desi Philip a petrecut o perioada la spitalul King Edward VII din Londra in februarie. Se spune ca medicul sau actioneaza „cu multa precautie”.

Citeste si articolul :   Printul William, prima reactie dupa acuzatiile aduse de Meghan Merkle si printul Harry

Printul Philip s-a retras din functiile regale in 2017, dar a aparut ocazional alaturi de regina si de alti membri ai familiei regale, inclusiv la nunta printului Harry si Meghan Markle in mai 2018 si la nunta printesei Eugenie si Jack Brooksbank mai tarziu in octombrie.

Moartea sa a lasat un decalaj enorm in viata publica si in cea a reginei, cu care a fost casatorit de peste 73 de ani. „El era ochii si urechile reginei, mergea in locuri si gasea fapte pe care ea nu le putea face singura”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.