Printul Philip, inmormantat cu restrictii. Doar 30 de persoane il vor conduce pe ultimul drum

Raposatul sot al reginei Elisabeta a II-a din Marea Britanie, va fi condus pe ultimul drum sambata saptamana viitoare, intr-o ceremonie tarditionalac, dar cu numar restrans de persoane.

Printul Philip, care era oficial ducele de Edinburgh , a murit linistit la castelul Windsor vineri dimineata, la varsta de 99 de ani. El a fost cel mai longeviv consoart al natiunii – termen dat sotiei unui monarh domnitor – si au fost casatorit 73 de ani.

Harry, ducele de Sussex, va participa la inmormantarea bunicului sau, dar sotia sa, Meghan, ducesa de Sussex, nu va fi prezenta, a spus un purtator de cuvant al Palatului Buckingham. Cuplul locuieste in California si un medic a sfatuit-o pe ducesa, care este insarcinata, sa nu calatoreasca in Marea Britanie, a spus purtatorul de cuvant.

Cuplul a acordat un interviu exploziv cu Oprah Winfrey, difuzat in martie, in care si-au spus partea lor din poveste in ruptura cu familia regala, facand acuzatii impotriva unora dintre membrii acesteia.

Planurile funerare ale lui Philip au fost adaptate pentru a respecta anumite restrictii Covid-19, eliminand toate elementele obisnuite care implica contactul cu publicul. Oficialii care supravegheaza aspectele ceremoniale ale familiei regale, au confirmat mai devreme ca sicriul cu ducele nu va fi accesibil publicului, deoarece asta ar insemna mii de oameni care s-ar strange pentru ul ultim omagiu.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a facut anuntul. Starea de alerta de prelungeste pentru inca 30 de zile

Regulile actuale Covid din Anglia limiteaza numarul de persoane care pot participa la inmormantari este de 30.

Doar 30 de persoane, pe langa clerici, vor putea fi prezenti la slujba funerara a Ducelui de Edinburgh, conform regulilor Covid din Anglia.

Evenimentul a fost initial planificat pentru 800 de invitati in Capela Sf. Gheorghe, dar acum va trebui sa tina cont de limita stricta a numarului.

Cei patru copii ai reginei si sotii lor – printul Charles si ducesa de Cornwall, printesa Anne si Sir Timothy Laurence, printul Andrew si printul Edward si contesa de Wessex – vor fi, fara indoiala, prezenti.

Regina si Philip au avut, de asemenea, opt nepoti: printul William, printul Harry , Peter Phillips, Zara Tindall, printesa Beatrice, printesa Eugenie, Lady Louise Windsor si James, vicontele Severn.

Sotia printului William Kate, ducesa de Cambridge, ca viitoare regina, va fi, de asemenea, asteptata sa participe.

Ceilalti soti ai nepotilor – Mike Tindall, Jack Brooksbank si Edoardo Mapelli Mozzi – pot participa pentru a-si insoti sotiile.

Regina este foarte apropiata de copiii raposatei sale sore, printesa Margareta – nepotul ei, contele de Snowdon si nepoata Lady Sarah Chatto – si probabil ca isi doreste ca acestia sa fie prezenti.

Cei 10 stra-nepoti – Savannah si Isla Phillips; Printul George, printesa Charlotte si printul Louis de Cambridge; Mia, Lena si Lucas Tindall; Archie Mountbatten-Windsor; si August Brooksbank – sunt probabil considerati prea tineri pentru a participa la procedurile televizate, deoarece toti au varsta de 10 ani si mai putin.

Citeste si articolul :   Cer parchetelor sa confrunte interlopii, sa-i hartuiasca pana la inculpare si condamnare

Daca Meghan nu participa si dl Tindall, dl Brooksbank si dl Mapelli Mozzi participa, atunci lista de invitati ar totaliza 29, lasand doar un loc. Boris Johnson a confirmat ca nu va participa pentru a permite unui membru suplimentar al familiei regale sa participe.

Locul ramas ar putea fi ocupat de Primul Lord al Marii si seful Statului Major Naval, amiralul Tony Radakin, in onoarea serviciului militar al lui Philip.

Sicriul sau va fi transportat de un Land Rover de la Castelul Windsor la Capela Sf. Gheorghe, pentru ceremonie.

Procesiunea va incepe la ora 14:45 (9:45 am ET) si va fi condusa de la Castelul Windsor de brigada de gardieni grenadieri, impreuna cu mai multi sefi de unitati militare. Va urma un salut de arma si un minut de reculegere nationala la 15:00 inainte de ceremonie.

Moartea ducelui a fost marcata intr-un mod sombru, intrucat casa regala si guvernul britanic au cerut publicului sa nu adune sau sa lase flori la resedintele regale, tara fiind inca sub restrictii stricte Covid-19.

Citeste si articolul :   Scandal mare. Cornelia Catanga a fost inmormantata.

Mii de oameni au depus flori, in ciuda avertismentului lansat de autoritati. Englezii au vrut sa aduca un ultim omagiu printului Philip.

Boris Johnson a declart ca Ducele „si-a castigat afectiunea generatiilor de aici din Regatul Unit, din Commonwealth si din intreaga lume” si a trait dupa o etica a serviciului.

“La fel ca soferul de trasura expert, el a ajutat la conducerea familiei regale si a monarhiei, astfel incat aceasta sa ramana institutia vitala incontestabil pentru echilibrul drumului nostru national. El a fost un ecologist si un campion al lumii naturale “, a spus Johnson.

Printul Philip s-a casatorit cu printesa Elisabeta de atunci in 1947, dupa un serviciu distins in Marina Regala in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Impreuna, au avut patru copii – Charles, Anne, Andrew si Edward – opt nepoti si 10 stra-nepoti.

 

Autor