TICHETE DE MASA. Veste buna pentru angajatii aflati in somaj tehnic

TICHETE DE MASA. Veste buna pentru angajati. Pe perioada starii de urgenta, angajatii se afla in somaj tehnic ar putea primi in continuare tichetele de masa, in format electronic, se arata intr-o initiativa legislativa din Parlament.

Potrivit proiectului de lege aflat in dezabatere la Senat, salariatii carora le-a fost suspendat contractul de munca si au fost trimisi in somaj tehnic ar putea sa primeasca in continuare tichetele de masa. Aceasta propunere vine in sprijinul angajatilor carora le-a fost micsorat venitul lunar, odata intrati in somaj tehnic, astfel incat acestia sa poata sa-si procure in continuare produsele alimentare pentru asigurarea hranei zilnice.

Tichetele de masa se vor trimite lunar catre angajati exclusiv electronic, proportional cu numarul de zile lucratoare din luna pentru care se efectueaza plata. Transmiterea bonurilor de masa in format electronic este necesara tocmai pentru limitarea raspandirii infectiei cu coronavirus, avand in vedere ca aceste tichete sunt manipulate de un numar mare de persoane.

TICHETE DE MASA. Veste buna pentru angajati. Potrivit expunerii de motive a proiectului, aceasta initiativa vizeaza, pe de o parte, angajatii ale caror salarii oricum au scazut cu 25%, dat fiind faptul ca au intrat in somaj tehnic, iar, pe de alta parte, magazinele alimentare si restaurantele care livreaza mancare, in sensul in care vanzarile acestora nu vor fi afectate de scaderea numarului de persoane care beneficiaza de tichete de masa, potrivit avocatnet.ro.

Publicitate

Nota: Valoarea maximala a unui tichet de masa a ajuns la 20 de lei, de la inceputul lunii aprilie.

Reamintim ca, potrivit OUG nr. 30/2020, indemnizatiile de care beneficiaza salariatii se stabilesc la 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat si se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut.

Reamintim ca presedintele Romaniei a declarat stare de urgenta incepand cu data de 16 martie 2020, din cauza epidemiei de coronavirus. Initial, aceasta fusese stabilita pana la data de 14 aprilie, insa presedintele tarii a decis prelungirea cu 30 de zile, astfel ca Romania va iesi din starea de urgenta, cel mai devreme, pe data de 14 mai 2020, scrie romaniatv.net

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.