Dr. Emilian Imbri: “Atentie, ATI-ul nu te poate salva”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a vorbit de numarul urias de cazuri de pacienti bolnavi de COVID-19 si despre locurilor de la ATI din unitatile medicale.

„Atentie, ATI-ul nu te poate salva! In ATI ti se sustin functiile vitale pana cand primesti medicatia care iti ajuta organismul sa se apere, sau organismul se echilibreaza si reuseste sa treaca de momentul crucial”, a mentionat medicul Emilian.

Mediul a declarat ca, de aproximativ doua saptamani, spitalul Victor Babes este plin de pacienti, fiind internati cam 515 – 520 de pacienti pe un total de 525- 530 de locuri.

„Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a caror stare se deterioreaza si este nevoie de sustinerea functiilor vitale. Atentie, ATI-ul nu te poate salva! In ATI ti se sustin functiile vitale pana cand primesti medicatia care iti ajuta organismul sa se apere, sau organismul se echilibreaza si reuseste sa treaca de momentul crucial. Deci, sa nu se creeze impresia falsa, ca in ATI pot sa fie salvati doar stand acolo, pe paturile de ATI”, amai spus medicul Emilian Imbri.

Potrivit medicului, ideal ar fi ca pacientii de COVID-19 sa nu ajunga pe un pat ATI, deoarece asta inseamna ca sansele de vindecare si supravietuire sunt minime.

„In COVID nu exista medicatie specifica. Este bine sa nu ajungi, in primul rand sa nu te imbolnavesti, sa nu ajungi sa te internezi, si daca ai ajuns sa te internezi, sa ai norocul sa beneficiezi de oxigenul si de medicatia simptomatica in asa fel incat sa nu se deterioreze functiile vitale”, a mai spus medicul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.