Mesajul cutremurator al medicului Emilian Imbri: “Deja am trecut din stadiul de eroi in stadiul de banditi”

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babes”, a transmis un mesaj dureros pentru toti aceia care nu cred in existenta virusului. Acest virus nenorocit care a ingenuncheat intreaga planeta. Poate Dumnezeu ne-a dat o palma, dar tot nu ne trezim. Rautatea si ura e la loc de cinste.

In ultimele zile, Romania, de confrunta cu o crestere masiva a cazurilor de infectare cu noul virus. Nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa realizezi ca nu exista teoria conspiratiei. Stim ca acest nenorocit virus ataca mai ales persoanele cu imunitate slabita si pe cei cu probleme de sanatate.

Cine suntem noi sa le hotaram destinul, cine suntem noi sa le luam sansa de a mai trai, un an, doi, cinci… sau chiar si o zi… cine suntem noi sa ne credem Dumnezeu?

„Sa stiti ca eu merg pe o idee pe care cu tristete o spun. Sa stiti ca nu trebuie sa va pese de oboseala doctorilor. Deja am trecut din stadiul de eroi in stadiul de banditi. Nu cred ca ar interesa pe cineva daca suntem obositi sau nu. Trebuie doar sa intelegi ca suntem ingrijorati”, a spus medicul.

„Pentru mine, personal, nu institutie, nu altceva, stiti cand o sa ma ingrijorez? Deocamdata eu nu ma ingrijorez. Ma voi ingrijora in momentul in care cei care acum inca spun ca nu e nicio problema, ca sunt minciuni, ca oamenii primesc bani ca sa se dea bolnavi, ca nu moare nimic si asa mai departe; cand aceste persoane, acesti « doctori », angajati ai unor institutii sau institutii de media, vor inceta sa mai spuna ce spun acum, atunci ma voi ingrijora.

Atunci o sa iau in calcul ca acesti oameni au inceput sa inteleaga pericolul si ca au inceput sa se teama de faptul ca vor fi trasi la raspundere de unul ca mine, care ii va intreba: « Ce ati realizat in aceste saptamani in care ati hulit si ati negat si ati indemnat oamenii sa nu respecte nimic pentru ca, de fapt, nimic nu este real? ».

Pana nu inceteaza acesti oameni sa vorbeasca, inca nu mi-e teama. Cam acesta este mesajul pe care il transmit eu”, a spus in incheiere managerul Spitalului „Dr. Victor Babes”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.