Situatie dramatica la inca o unitate sanitara! Ce se intampla la Spitalul “Victor Babes”

Dupa ce ieri Institutul “Matei Bals”, anunta ca nu mai sunt locuri, acum a venit randul Spitalului “Victor Babes”. Medicul Simin Aysel Florescu trage un semnal de alarma ca a crescut numarul pacientilor spitalizati, iar asta va duce la depasirea capacitatii spitalului.

„Ne-am apropiat de capacitatea maxima ca numar de pacienti. Numarul de cazuri in comunitate e din ce in ce mai mare, numarul de cazuri din diverse focare e din ce in ce mai mare, iar asta duce la cresterea numarului de pacienti spitalizati.

In curand vom depasi capacitatea maxima. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numarul celor care vin e din ce in ce mai mare decat al celor pe care ii externam.

Sunt cateva zeci de persoane zilnic.

Publicitate

Trendul numarului de pacienti internati e crescator.

Numarul actual de pacienti e ca in vremurile de la inceputul pandemiei.

Trebuie sa realizam ca acest numar de persane infectate este cauzat de lasarea jos a garzii, nu se mai respecta regulile de baza, daca din ce in ce mai multi nu le respecta, rezultatul se vede.

Citeste si articolul :   Infectia cu COVID-19 confera o anumita imunitate, dar virusul poate fi totusi raspandit, potrivit expertilor

E un numar constant crescator de oameni care vin, ar trebui sa dea de gandit pentru a lua masuri de responsabilitate individuala. Sa respectam regulile pe care le tot recitam de milioane de ori de cand a inceput aceasta pandemie, sa nu le consideram derizorii!”, a spus la Digi24 medicul Simin Aysel Florescu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.