O doctorita infectata cu COVID-19 a dat in judecata 6 institutii pe motiv ca a fost internata cu forta. Asta dupa ce a apelat de bunavoie la Serviciul de Ambulanta. 

O doctorita din Iasi infectata cu COVID-19 a dat in judecata 6 institutii pe motiv ca a fost internata cu forta. Lucrurile nu stau chiar asa.

Medicul a apelat de bunavoie la Serviciul de Ambulanta si a cerut sa fie transportat la spital. Judecatorii au ca cererea de externare de urgenta nu este justificata.

Medicul ginecolog a fost confirmat cu noul tip de coronavirus la sfarsitul lunii iunie. Atunci a avut loc o ancheta epidemiologica in spitalul in care facea un stagiu, dupa ce un alt cadru medical a fost testat pozitiv.

In momentul in care a primit rezultatul testului si a fost pozitiv, doctorita a sunat la 112 si a cerut ca o ambulanta sa o duca la la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. La doar zile dupa dupa ce s-a internat a cerut in instanta sa fie externata de urgenta si sa i se permita sa ramana in izolare la domiciliu sub supravegherea medicului curant.

A dat in judecata sase institutii: Directia de Sanatate Publica Iasi, Ministerul Sanatatii, ISU Iasi, dar si IGSU, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Iasi si Spitalul de Boli Infectioase.

“O doctorita ne-a dat in judecata ca a stat in spital avand o forma cu noul coronavirus usoara. Spitalul a castigat acest proces, de unde rezulta ca magistratii de la Judecatoria Iasi au inteles faptul ca un pacient cu o astfel de infectie poate fi o sursa de infectie, deci, as spune eu, au judecat in litera si spiritul legii”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Citeste si articolul :   Victor Socaciu, internat in spital dupa ce s-a infectat cu covid: "Stiu ca 50% din plamani sunt afectati"

“Judecatoria Iasi, in procedura de urgenta, pe baza probelor prezentate de catre Directia de Sanatate Publica Iasi si a motivelor invocate a respins actiunea ca fiind inadmisibila”, a transmis Marius Voicescu, purtator de cuvant DSP Iasi

Astfel, doctorita s-a vazut nevoita sa isi continue tratamentul, in cadrul spitalului. Medicii infectionisti povestesc ca au fost multi pacienti cu coronavirus care nu au inteles de ce sa ramana internati, dar ca este pentru prima data cand se confrunta cu un astfel de litigiu in instanta. La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au fost tratati pana acum pete 900 de pacienti cu coronavirus.

Autor