ULTIMA ORA: Al doilea oras din Romania care se inchide. Guvernul a dat o noua ordonanta militara

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat sambata ca a emis a 7-a ordonanta militara privind instituirea masurii de carantinare asupra localitatii Tandarei, care a fost deja avizata de premierul Ludovic Orban.

El a mentionat ca se va permite intrarea si iesirea din localitatea Tandarei pentru transportul de marfa si pentru aprovizionarea populatiei.

“Distantarea sociala este unica solutie in acest moment. (…) Aceasta perioada va trece cu bine dor daca facem ceea ce trebuie”, a afirmat ministrul Vela.

El a mai subliniat ca in orasul Tandarei sunt multe cazuri de persoane infectate si decedate cu COVID-19.

Publicitate

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat, sustin o declaratie de presa, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit stirileprotv.ro.

Sinteza declarațiilor:

Ministrul Marcel Vela:

– Distanțarea socială este unica soluție în acest moment. Știu că este extrem de greu. În aceasă lună are loc una dintre cele mai importante sărbători ale creștinității. Viața noastră depinde de ce facem în perioada următoare.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, Monica Anisie, anunt despre reinceperea scolii si examenele nationale

– Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegeți că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ce trebuie. Haideți să luptăm cu acest cumplit virus. Pentru a face încă un pas spre a atinge obiectivul nostru, de a câștiga războiul împotriva acestui perfid inamic, am semnat azi o nouă ordonanță militară.

– Așadar, în Ordonanța Militară numărul 7, emisă astăzi 4 aprilie am stabilit: Se instituie carantină pentru Țăndărei.

– Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc

– Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

– Este strict interzisă intrarea și ieșirea în și din Țăndărei, alta decât cele prevăzute.

– Am decis să suspendăm toate zborurile operatorilor economici către Austria, Belgia, Turcia, Iran, Statele Unite, Elveția.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultima ora: Nu cred ca a trecut ce era mai greu.

Orban: Guvernul va da astăzi o nouă ordonanță militară

”Am evaluat situația și am pregătit elementele pentru noua ordonanță militară ce va fi prezentată de echipa de la MAI în cursul zilei de astăzi. Practic e aproape în forma finală ordonanța”, a spus Orban.

Premierul a anunțat măsuri speciale în cazul Țăndărei, acolo unde zeci de persoane au fost infectate cu coronavirus după ce s-au întors din străinătate.

„Acolo au venit foarte multe persoane din țări care au intrat în zona roșie de curând și se vor lua masuri speciale. Vor fi prezentate de Ministerul de Interne în cursul zilei de sâmbătă”, a mai decalrat Ludovic Orban.

Potrivit ultimelor informări de vineri ale Grupului de Comunicare Strategică, în România numărul cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19 era de 3.183, fiind înregistrate 133 de decese.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.