DOCUMENTUL pe care trebuie neaparat sa-l ai la tine in afara de adeverinta sau declaratia pe propria raspundere

Ordonanta militara 3 prin care se interzice circulatia tuturor persoanelor in afara locuintei, cu exceptia celor care merg la serviciu, la cumparaturi de prima necesitate, pentru animalele de companie sau pentru donare de sange a intrat in vigoare miercuri.

Incepand de miercuri, de la ora 12.00, Romania este in carantina totala, astfel ca oamenii au voie sa mai iasa din casa doar pentru urgente cum ar fi aprovizionare curenta sau pentru a merge la serviciu. Persoanele de peste 65 de ani au voie sa mai iasa din casa doar in anumite conditii, potrivit ordonantei militare. Armata va sprijini politia pentru a se asigura respectarea masurilor speciale de carantina, in plina epidemie de coronavirus.

Astfel că, pensionarii vor mai putea ieși din casă doar în două cazuri: în intervalul orar 11.00-13.00 – pentru aprovizionare și alte urgențe, iar în afara acestui interval orar se mai poate ieși doar în interes profesional ori pentru realizarea muncilor agricole., scrie romaniatv.net.

Totuși, pentru toate persoanele care mai sunt nevoie să iasă din casă este necesar să amintim faptul că trebuie neapărat să aibă la ele, pe lângă declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa de serviciu, cartea de idenditate, pentru a face dovada că sunt în proximitatea domiciliului.

Publicitate

În cazul persoanelor care sunt în carantină sau în izolare se vor folosi, de asemenea, dispozitive electronice pentru ca acestea să fie controlate.

Art. 4. – (1) Pentru verificarea motivului deplasării:

a) angajaţii prezintă legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator;

b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniştii şi persoanele care practică activităţi agricole prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situaţii decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul şi locul deplasării, data şi semnătura.

Citeste si articolul :   Raed Arafat: 206 persoane s-au vindecat de coronavirus in Romania

(4) Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.