293 de noi cazuri de infectare cu coronavirus in Romania in ultimele 24 de ore. Bilantul oficial

Noua raportare de infectii cu noul coronavirus arata 2245 de cazuri in tara noastra, 69 de decese si 220 de persoane vindecate.

De luni pana marti s-au inregistrat 293 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, precizeaza stirileprotv.ro.

De azi-noapte, Suceava este prima zona din Romania in carantina din cauza COVID-19. Restrictiile din Ordonanta Militara 6 ii privesc pe locuitorii orasului dar si din alte opt comune aflate apropiere – aproximativ 160.000 de oameni. Cu cateva exceptii, nu se intra si nu se iese din acest punct critic pe harta raspandirii virusului. Aproape o treime din totalul de imbolnaviri provine de aici.

In Monitorul Oficial s-a publicat lista celor 52 de spitale din Romania in care se trateaza doar pacientii infectati cu noul coronavirus.

Publicitate

8.276 de persoane nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei

Articolul continuă după reclame

In ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite 15 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Politia de Frontiera a intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

Citeste si articolul :   De ce coronavirusul nu este o simpla gripa sezoniera. Diferentele majore dintre cele doua

Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat, in acelasi interval de timp, 990 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

Politistii au depistat, in ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 13.174.104 lei.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 94 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 56 in Italia, 14 in Franta, 7 in Germania, 6 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia, 2 in Marea Britanie si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia si SUA. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 19 cetateni romani aflati in strainatate, 9 in Italia, 6 in Franta, 2 in Marea Britanie, unul in Germania si unul in Spania, au decedat.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.