Coronavirusul poate fi confirmat de un aparat care depisteaza gripa la animale

Sefa laboratorului Universitatii Veterinare Bucuresti, sustine ca noul virus poate fi depistat de aparatele folosite la utilizarea analizelor de gripa porcina si aviara la animale. Aparatele numite PCR, pot depista coronavirusul in opt ore.

COVID-19 depistat cu ajutorul unui aparat folosit la animale

Maria Gurau, sefa laboratorului Universitatii Veterinare, coronavirusul poate fi confirmat de aparatele numite PCR, folosite pentru depistarea gripei la animale.

Acestea aparate pot arata daca virusul este activ in corp sau nu, in doar opt ore.

Publicitate

„Reprezinta metoda cea mai sigura, cea mai sensibila si cea mai specifica in diagnosticul unei boli. In cazul discutiei noastre, covid-ul 19„, a precizat Maria Gurau, sefa laboratorului Universitatii Veterinare Bucuresti.

Cinci aparate au fost donate statului de catre Spitalul Veterinar Bucuresti, iar cele mai multe exista in mai multe judete din Romania la Directiile Sanitar-Veterinare si pot fi folosite si pentru testele de coronavirus.

Potrivit medicului Valentin Boldea, aparatele trebuie reconfigurate pentru a functiona, apoi dotate cu kituri speciale pentru a depista noul virus coronavirus.

Citeste si articolul :   Cocktail anti-Covid gandit de americani

„O importanta deosebita trebuie acordata pentru a scurta timpii de asteptare intre momentul recoltarii probelor si obtinerea rezultatului”, spune medicul Valentin Boldea.

Cine sunt specialistii care dau verdictul in lupta cu COVID-19
Valerica Bica, este unul dintre cei care mai bine de o luna incearca sa salveze romanii de rispandirea coronavirusului.

Valerica este biolog la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, si in fiecare zi face 320 de teste pentru coronavirus pe zi.

Acesta a precizat ca un test complet, pentru a diagnostica cum trebuie infectarea cu coronavirus dureaza aproximativ patru ore.

Desi familia este ingrijorata pentru sanatatea lui, biologul isi asuma mari riscuri si isi impartaseste aceeasi soarta cu ceilalti biologi si cu medicii care ii trateaza pe bolnavii cu COVID-19.

Romania a intrat luni seara in scenariul 4, dupa ce Ministrul de Interne, Marcel Vela a facut o declaratie de presa in care anunta ca bilantul persoanelor infectate cu coronavirus in Romania a ajuns la 2.109.

Citeste si articolul :   Magazine inchise pe termen nelimitat. De ce nu vor retailerii nealimentari sa deschida

De asemenea, Marcel Vela a transmis ca judetul Suceava si opt comune limitrofe vor intra in carantina totala, din cauza numarului mare de cazuri confirmate cu coronavirus la Spitalul Suceava, scrie redactia.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.