Intra in vigoare Ordonanta militara nr. 4: Masuri si interdictii

Ce presupune Ordonanta militara nr. 4

– Am clarificat cu privire la persoanele de peste 65 de ani, un interval orar in care pot sa-si rezolve problemele de natura medicala, respectiv pe durata zilei.

– Am permis deplasarea in afara locuintei a persoanelor in varsta de peste 65 de ani si in intervalul 20.00-21.00, pentru asigurarea necesarului pentru animalele de companie.

– Am abordat si un alt domeniu, cu privire la cei care nu respecta conditiile de izolare sau carantinare. Asadar, am stabilit ca cei care sunt in izolare la domiciliu, identificati ca atare, daca incalca regulile, intra direct in carantina cu conditia ca vor suporta toate cheltuielile pe care le implica aceasta carantinare.

Publicitate

– Cei care nu respecta carantinarea vor intra inca 14 zile in carantina din momentul in care sunt depistati ca nu au respectat regulile, suportand si ei cheltuielile.

Publicitate

– Conducatorii auto care intra in tara, cei care conduc un tonaj mai mare de 2,4 tone, au trei optiuni: fie angajatorul le asigura un loc sa se izoleze intre curse, nu mai mult de 14 zile, fie declara ca se izoleaza la domiciliu, fie autoritatile locale pun la dispozitie spatii de carantinare, pentru a asigura protectia familiilor.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Alocatii dublate si pensii marite! Anuntul oficial facut de MINISTERUL MUNCII! Cand se fac majorarile

– Pentru ca ar putea fi afectate si familiilor pilotilor, acelasi conditii le aplicam si pilotilor de aeronave si personalului navigant.

– Am decis un articol care va clarifica situatia sistemului energetic national. Am instituit pentru o perioada stabilita de angajator masuri de izolare pentru personalul care asigura transportul, activitatile de mentenanta in acest sector, inclusiv in zona de extractie, procesare a resurselor si materiilor prime.

– Autoritatile locale vor monta dispozitive cu solutii dezinfectate la toate intrarile blocurilor si vor efectua dezinfectii in spatiile de la intrarea in blocuri.

– Ministerele cu retea sanitara proprie vor asigura, la cerere, spatii hoteliere pentru personalul din sistemul public sanitar.

– Interdictia privind circulatia intr-un grup mai mare de 3 persoane se aplica doar circulatiei pietonale.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.