Raed Arafat, ANUNT de ultima ora pentru toti ROMANII

Declaratii LIVE ale secretarului de stat Raed Arafat:

– La ora 20.00, au fost confirmate 1815 cazuri in total, vindecati 206 persoane, decedati 43 de persoane, internati pe sectie 770 de persoane.

– Exista 20.074 de locuri de carantinare. Persoane izolate 170.000

– Am emis un ordin care stabileste anumite reguli privind internarea pacienilor care se prezinta la spital si la urgente. Orice pacient poate fi suspectat de a fi Covid pozitiv, motiv pentru care personlul trebuie sa se protejeze. pacientul care are alta patologie se va interna in sptialul la care s-a prezentat sau la alt spital.

Publicitate

– Refuzul de internare al unui pacient cade sub incidenta penala. Pacientii nu pot fi refuzati pe motiv ca nu exista confirmarea rezultatului testului.

Publicitate

– Al doilea ordin vizeaza detasarea personalului medical pe perioada starii de urgenta. Personalul medical nu poate refuza detasarea sau delegarea pe perioada starii de urgenta.

Citeste si articolul :   Planul UE de actiuni coordonate pentru suspendarea graduala a restrictiilor antiepidemice

– Ultimul ordin vizeaza realizarea unui spital de campanie, ca Roll 2, care va fi construit la Constanta – spitalul CPR, care a intrat in coordonarea Ministerului Apararii, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.