Anunt oficial de la ministrul Educatiei despre examene si ingetarea anului scolar

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, ministrul Educatie, Monica Anisie, a facut cateva precizari referitoare la sustinerea examenele nationale de anul acesta.

“Niciodata nu am luat in calcul inghetarea anului scolar. In aceasta perioada elevii pot rezolva acele teste, iar in data de trei aprilie vor fi publicate si baremele de corectura si de notare. In felul acesta, elevii se pot autoevalua, si fac precizarea ca profesorii de la telescoala sa le explice rezolvarile acestor teste. In acelasi timp, cadrele didactice pot rezolva impreuna cu eleveii.

In functie de timpul in care noi o sa reincepem cursurile vom publica si calendarul cu privire la examenele nationale”, a spus Monica Anisie la Romania TV.

Articolul continuă după reclame

Reamintim ca Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat, pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/, teste destinate elevilor care vor sustine examenele nationale.

Publicitate

“In contextul suspendarii cursurilor, pentru pregatirea elevilor in vederea sustinerii examenelor nationale, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor sustine examenele nationale”, a informat, luni, MEC

Citeste si articolul :   Fetita de 4 ani injunghiata in abdomen de mama sa pentru ca "facea prea multa galagie"

Potrivit ministerului, testele, realizate impreuna cu Centrul National de Evaluare si Examinare, respecta modelul subiectului de examen.

Scopul acestora este acela de a exersa in aceasta saptamana si de a continua efortul in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene, a explicat Ministerul Educatiei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.