Bulgarii anunta cel mai slab sezon estival

Aproximativ 30% din angajatii din sectorul de turism al Bulgariei si-au pierdut locurile de munca, scrie Novinite.

„Ce putem spune despre sezonul estival este ca a fost cel mai dificil si in acelasi timp unul absolut neobisnuit pentru economia Bulgariei, Europei si economia mondiala“, a declarat Polina Karastoyanova, director executiv al Consiliului National pentru Turism.

„Cu privire la piata bulgara, nenumarate eforturi au fost facute de catre sector si guvern. Potrivit datelor din 2018 si 2019, peste 9 milioane de straini viziteaza Bulgaria. Evident, piata bulgara nu poate produce astfel de cifre in prezent, 2 milioane fiind limita maxima“, a adaugat oficialul bulgar.

Previziunile indica o pierdere din punctul de vedere al numarului de turisti din acest sezon estival de aproape 80%. „Aceste date se aplica nu numai Bulgariei, ci si celor mai competitive destinatii ale noastre“, a adaugat directorul executiv al Consiliului National pentru Turism.

Publicitate

Publicitate

Karastoyanova a explicat ca in prezent se lucreaza in paralel la doua planuri.

Citeste si articolul :   Creste sau nu pretul painii? Declaratiile Ministrului Agriculturii

„Un plan de actiune priveste modalitatea de abordare a sezonului de iarna viitor si a sezonului estival de anul viitor. Se discuta de asemenea problema unor posibile falimente si incapacitatea rambursarii creditelor. Astfel, la un anumit punct ar putea reiesi ca sectorul bancar este proprietarul sectorului de turism. Aceasta este o perspectiva foarte ingrijoratoare“, a adaugat Karastoyanova.

Oficialul a anuntat ca majoritatea locurilor de munca din cadrul sectorului au fost mentinute.

„Acest lucru a fost posibil gratie masurilor socio-economice. Totusi, aproape 25%-30% din angajatii sectorului si-au pierdut locul de munca din cauza imposibilitatii acestuia de a functiona“, a concluzionat Karastoyanova.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.