O firma australiana are un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

Compania australiana de biotehnologie Ena Respiratory a anuntat luni ca un spray nazal pe care il dezvolta pentru a imbunatati sistemul imunitar uman si pentru a combate raceala obisnuita si gripa a redus semnificativ dezvoltarea coronavirusului intr-un studiu recent efectuat pe animale.

Un studiu ecetuat pe animale de laborator a aratat ca produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat in completarea vaccinurilor, a redus virusul cu pana la 96%, a spus compania, citata de Reuters. Studiul a fost condus de agentia guvernamentala britanica Public Health England.

Publicitate

Ena Respiratory a spus ca va fi gata sa testeze INNA-051 pe om in mai putin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate si a aprobarii autoritatilor de reglementare.

Compania a strans 11,7 milioane de dolari (8,24 milioane de dolari) pentru dezvoltarea spray-ului. Investitorii includ firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii si compania d ebbiotehnologie CSL Ltd.

Publicitate

Mai multe companii din intreaga lume incearca sa dezvolte un vaccin impotriva coronavirusului. Australia a incheiat acorduri cu unele companii care investesc miliarde pentru asigurarea potentialelor vaccinuri pentru COVID-19, care a ucis peste 992.000 de oameni din intreaga lume.

Citeste si articolul :   Cantaretul Petrica Cercel, internat in stare grava in spital

Australia a raportat pana acum 875 de decese si putin peste 27.000 de cazuri de coronavirus, mult mai putin decat in alte tari dezvoltate.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.