Avocatii, notarii si executorii judecatoresti, ajutati de guvern. Pot cere amanarea obligatiei de plata a facturilor la utilitati si chirie

Guvernul a aprobat, luni, o hotarare prin care stabileste norme pentru amanarea obligatiei de plata a facturilor la utilitati si chirie pentru avocati, notari publici si executori judecatoresti pe perioada starii de urgenta, a anuntat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

„A fost adoptata o hotarare de guvern pentru implementarea normelor de aplicare a prevederilor din OUG 29 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare. In speta, vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada starii de urgenta de la plata utilitatilor si a chiriei, amanarea obligatiei de plata a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate sa nu-si intrerupa activitatea in aceasta perioada, respectiv avocati, notari publici si executori judecatoresti”, a declarat Ionel Danca la finalul sedintei de guvern.

Starea de urgenta a redus drastic activitatea in instante, iar avocatii, dar si notarii si excutorii judecatoresti resimt asta in activitatea lor. Multi si-au redus complet activitatea, ceea ce inseamna ca si veniturile lor sunt zero, scrie Digi24

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.