Raed Arafat: Cand voi iesi din starea de combatere a virusului

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a declarat ca masurile pentru prevenirea infectiei cu coronavirus ar putea sa fie mentinute pana la finalul lunii mai:

“Starea critica, depinde – in unele tari a urcat si dupa, a inceput coborarea. In altele s-a mentinut. Nu cred ca vom iesi din starea de combatere a virusului inainte de sfarsitul lunii mai. Va fi o perioada continua de combatere pana sa spunem ca a trecut. Depinde cum va evalua situatia”

Raed Arafat, anunt important pentru toti romanii: “Este posibil ca starea de alerta sa se mai prelungeasca o luna!”

Arafat a spus ca decizia se va lua saptamana viitoare si cel mai probabil presedintele Klaus Iohannis va prelungi aceasta stare de urgenta cu inca o luna si astfel Romania ar putea sa fie in stare de urgenta pana la jumatatea lunii mai.

Publicitate

Publicitate

“Daca vorbim de starea de urgenta e foarte posibil sa ajunga sa fie prelungita inca o luna. Poate aceasta decizie va fi luata in cursul saptamanii viitoare, inainte sa ajungem la data limita a starii de urgenta”, a spus Arafat la Digi 24.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Autocar plin cu romani din "zona rosie" din Italia, oprit la Oradea. Decizia luata de autoritati

Tot vineri, presedintele Klaus Iohannis a spus ca ne asteapta o perioada grea, pana vom atinge varful crizei, si a facut apel la romanii din diaspora sa nu vina acasa de Paste.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei pentru 30 de zile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.