Noua conducere militara de la Spitalul Judetean Suceava: “Vor avea reguli clare de respectat.”

Noua conducere militara de la Spitalul Judetean Suceava a luat totul de la zero si impune reguli pe care toata lumea trebuie sa le respecte, pentru a limita numarul victimelor. Pana acum, in Suceava au murit 38 de oameni.

Noul coordonator al activitatii din spital, generalul-maior in rezerva Ionel Oprea, care este si secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat vineri ca spitalul are suficiente echipamente de protectie, dar ca o parte din personalul medical refuza sa le poarte.

„In mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau sa poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicatiile pentru care aici sunt atat de multi medici si asistenti infectati cu COVID-19. Chiar va rog sa ma citati cu aceasta declaratie. Dar acest comportament se va schimba si oamenii au inteles ca trebuie sa poarte echipamentele de protectie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

Acesta a completat ca obiectivul pe termen scurt este acela ca Spitalul Judetean Suceava sa redevina complet operational in maxim o saptamana.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca 378 de medici au fost infectati in Suceava, din totalul de 474 la nivel national.

Noua conducere militara a gasit in spital peste 600 de pacienti infectati si doar 15 la suta din angajati. Restul sunt in carantina sau izolare, ori si-au dat demisia. Moralul personalui si mai ales al pacientilor este la pamant.

Noua conducere i-a convins insa pe doctorii demisionari sa se intoarca la munca.

Ionnel Oprea, secretar de stat: „Multi s-au lasat convinsi de noua oferta de noua conducere si azi cand au auzit despre ce e vorba ,ca sunt protejati, ca facem circuite, modul in care abordam, au spus ca vin imediat. Nu admitem pe nimeni fara testare.”

Dupa ce tot personalul medical va fi testat, cei sanatosi nu vor mai avea voie sa plece acasa. Vor munci in spital si vor fi cazati in campusul universitatii din Suceava. In plus, vor avea reguli clare de respectat. De exemplu, la iesirea din tura, nimeni nu paraseste spitalul fara sa faca un dus in containere speciale aduse de armata.

Citeste si articolul :   Intra in vigoare Ordonanta militara nr. 4: Masuri si interdictii

Pacientii non-Covid au fost deja izolati intr-un corp al spitalului, cu circuite separate, iar vineri seara, un batalion sosit de la Husi va dezinfecta curtea spitalului si in zilele urmatoare vor dezinfecta strazile orasului. Voluntarii aduc echipamente si dezinfectanti si in curand va ajunge in Suceava si al treilea echipament PCR pentru testele Covid 19. precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.