CTP, despre noul ministru al Sanatatii: Domnul Tataru m-a convins ca are controlul, ca stie ce se intampla in tara

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre cum gestioneaza autoritatile criza sanitara din Romania si in special cum gestioneaza situatia noul ministru al Sanatatii. Gazetarul spune despre Nelu Tataru ca este omul potrivit la locul potrivit. „Domnul Tataru pe mine m-a convins ca are controlul, ca stie ce se intampla in tara in acest moment, in toate locurile”, a spus CTP la Digi24.

Cristian Tudor Popescu: As vrea sa remarc la domnul ministru Tataru o conditie pulmonara remarcabila, de exceptie, mai ales in conditiile actuale, cand e greu cu respiratia. Reuseste sa aiba un debit verbal formidabil, sa spuna foarte multe cuvinte in unitatea de timp, ramanand in acelasi timp inteligibil, ceea ce este greu, si pastrandu-si eficienta de comunicare.

A reusit sa comunice un volum foarte mare de idei si date pe unitatea de timp. Lucrul cel mai important, dincolo de cifrele pe care le-a rostit, care sigur ca plauzibilizeaza discursul – cand rostesti cifre, si mai ales cifre in colturi, nu cifre rotunde, adica 842, 159, nu 1.000 cum a zis atunci la Suceava intr-un moment de mai putina inspiratie, domnul ministru – deci cand rostesti astfel de cifre devii mai credibil. Bineinteles ca ele pot fi verificate. Cetatenii nu pot sa o faca, dar poate sa o faca presa.

Citeste si articolul :   Baietel de clasa a 3-a, umilit in fata clasei cand i-a oferit un martisor invatatoarei

Lucrul cel mai insemnat pe care l-a comunicat domnul Tataru, dupa parerea mea, este faptul ca are controlul. Nu inseamna ca a rezolvat problemele. Ca cineva poate sa spuna „Da, se aduc masti acum, se aduc combinezoane… Dar de cate e nevoie? E prea putin”.

Publicitate

Sigur ca este prea putin, pentru ca s-a pornit de la zero, ca aveau alta treaba atunci autoritatile, politicienii, factorii de decizie… Alte treburi aveau, nu sa se ocupe de coronavirus. S-a pornit de la zero.

Iar domnul Tataru nu a fost ministru de la inceput. La inceput a fost domnul Costache. Domnul Tataru pe mine m-a convins ca are controlul, ca stie ce se intampla in tara in acest moment, in toate locurile. Stie, cunoaste situatiile, am vazut, nu numai la Suceava, la Arad, la Bucuresti, la frontiera… Situatii medicale, situatii administrative, situatii chiar politico-militare… Cunoaste foarte bine, stapaneste lucrurile, fireste, asta o face si printr-o activitate impinsa la maximum.

Se duce peste tot, la fata locului, ca sa vada despre ce este vorba, nu sa i se raporteze cifre false, dupa cum a si spus dansul ca exista raportarilecare trebuie sa inceteze, alea false din teritoriu. Narav vechi, „sa nu iesim rau la Bucuresti”. Asta e de 30, 40 de ani. Ba unii, pe la Caras-Severin, am inteles ca au raportat 23 de indectati si vreo 30 de vindecati. Cum era cu strangerea recoltei de pe o suprafata mai mare decat cea a tarii. Cand in cifrele dinainte de 89.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate. Nelu Balasoiu, in stare grava la Spitalul Judetean Suceava!

Si a fost sincer. Mi-a placut foarte mult, ca nu am sesizat nicio mestecare de talas in timpul raspunsurilor pe care le-a dat presei. Au fost raspunsuri precise, rapide fara a incerca sa ameteasca pestele din lanseta – asa cum fac majoritatea… toti politicienii -, niciun moment. A vorbit ca un profesionist tot timpul si a reusit – e foarte interesant, pentru ca nu si-a propus lucrul asta – sa nu fie patetic in sensul american al cuvantului. In Romania, cuvantul nu inseamna ceva foarte rau, prin definitie, insa in America inseamna. Patetic este echivalent cu jalnic.

Sunt multi cei care trag aer in piept, isi sterg o lacrima si incep: „Dragi romani”, „tarisoara”, „noi, cu totii”, „impreuna”… amintindu-ne evident de Catavencu.

A spus „fratilor”. A fost un discurs patetic, fiind si el medic. A reusit sa-l spuna ca un medic, nu ca un politician, acest discurs. Adica l-a spus prost din punct de vedere oratoric. N-a fost un retor bun, uneori a gresit, a facut greseli gramaticale, uneori chiar de sens ale cuvintelor, dar tocmai prin asta a fost convingator.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, acuzatii grave la adresa lui Nicusor Dan: "Puneti mana pe carte si pe treaba"

Pe mine m-a convins ca este omul potrivit la locul potrivit.

O singura data, pe langa aia cu 1.000 a mai calcat stramb – cand a fost intrebat in legatura cu medicii, cu posibila testare a populatiei la Suceava, incepand cu medicii. Si dansul a raspuns ca medicii au fost deja testati. Cand noi auzim acum cine erau testati acolo. Cuscra, nepoata tovarasului de la judet si asa mai departe, inclusiv medicul, doctorul Flutur (seful CJ Suceava – n.red.) si nu medicii adevarati.

In general, domnul Tataru este acolo unde trebuie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.