Se strica vremea! Cod galben de ninsori in 14 judete.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atentionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ si viscol, valabila din aceasta seara in 14 judete si, respectiv, o informare de vreme deosebit de rece si precipitatii mixte ce vizeaza majoritatea regiunilor, pana joi dimineata.

Conform prognozei, in intervalul 30 martie, ora 22:00 – 1 aprilie, ora 10:00, pe durata Codului galben, in Carpatii Meridionali si de Curbura, in sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi si in vestul si nordul Olteniei si sudul Banatului temporar vor fi ninsori in general moderate cantitativ si se va depune strat de zapada local consistent, scrie digi24.ro.

De asemenea, in zona montana inalta, vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 65 – 75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, in special pe parcursul noptii de luni spre marti (30/31 martie).

Judetele partial vizate de atentionarea Cod galben sunt Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Alba si Hunedoara, respectiv integral judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Caras-Severin si Mehedinti.

Harta ninsorilor

Pe de alta parte, in intervalul 30 martie, ora 22:00 – 2 aprilie, ora 10:00, va fi in vigoare o informare de vreme deosebit de rece, precipitatii mixte, intensificari ale vantului si bruma.

Citeste si articolul :   Criza pandemiei a afectat sanatatea psihica a milioane de oameni

Astfel, in majoritatea regiunilor, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, pe parcursul zilelor de 31 martie si 1 aprilie, cu precadere in sudul tarii, unde vantul ce va sufla in general moderat va amplifica senzatia de frig.

Autor