Evaluare nationala 2020. Bacalaureat 2020. Ministerul Educatiei a publicat teste de simulare online a examenelor

Ministerul Educatiei a publicat, luni, noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat. Baremele de notare ale subiectelor vor fi facute publice vineri, 3 aprilie.

Este vorba despre teste la limba romana, limba materna si matematica pentru elevii de clasa a VIII-a care vor sustine Evaluarea Nationala, si teste de pregatire la mai multe discipline pentru examenul de Bacalaureat 2020. „Testele de antrenament”, asa cum sunt denumite, au fost concepute de specialistii in evaluare ai Ministerului si le sunt transmise elevilor la aproape 3 saptamani de la inchiderea scolilor, din cauza epidemiei COVID-19.

„ (Subiectele) respecta modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa in aceasta saptamana si de a continua efortul in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene. (…) Rolul acestora este de autoevaluare si calibrare a modului in care au fost redactate raspunsurile.”, potrivit comunicatului.

Baremele de evaluare si de notare vor fi publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare si calibrare a felului in care s-au redactat raspunsurile.

Descarca MODELE DE SUBIECTE Bacalaureat 2020

Descarca MODELE DE SUBIECTE Evaluare Nationala 2020

Ministrul Educatiei, scrisoare pentru profesori in criza coronavirusului

Monica Anisie a transmis o scrisoare profesorilor prin care ii indeamna sa lucreze in continuare cu elevii si astfel sa contribuie la mentinerea echilibrului emotional al elevilor si al parintilor.

„Traversam cu totii o perioada plina de provocari intr-un context in care sanatatea noastra si a celor din jur este lucrul cel mai de pret de care trebuie sa ne ingrijim. Masura suspendarii cursurilor a fost si este una necesara. In aceste momente, constientizam cu totii cat ne lipseste scoala, cat de mult ne dorim sa ne revedem elevii si colegii.

Cu totii vrem, in acest moment, sa stim cu certitudine cand vom reveni in sala de clasa, insa aceasta certitudine trebuie privita in stransa legatura cu situatia evolutiei epidemiei provocate de coronavirus in Romania, iar decizia pe care Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta o va lua va viza siguranta ca niciun elev sau cadru didactic nu va fi infectat in momentul revenirii la cursuri.

Citeste si articolul :   „Aveam peste 20 de gauri in usa!” Cum distrug romanii camerele de hotel in care isi „petrec” perioada de carantina

Mai mult decat oricand, noi, cadrele didactice trebuie sa contribuim la mentinerea echilibrului emotional al elevilor nostri, al parintilor si nu in ultimul rand, al intregii societati. Continuarea invatarii de acasa reprezinta modalitatea prin care putem sa fim alaturi de copiii nostri. Suspendarea cursurilor reprezinta o perioada in care vom valorifica activitatea pe care am desfasurat-o in sala de clasa, prin modalitati de fixare a cunostintelor si de recapitulare a temelor predate, fara a preda noi cunostinte si fara a evalua elevii.

Am incredere, dragi colegi, in maiestria dumneavoastra de a crea contexte educationale prin orice mijloace de comunicare si de a-i motiva pe elevi sa ramana conectati la educatie. Aceasta presupune pastrarea unui echilibru in tot ceea ce inseamna acest proces: adaptarea volumului de resurse pe care il transmitem elevilor, a activitatilor individuale pe care le solicitam acestora, iar participarea la cursurile online trebuie sa fie un moment asteptat de elevi, nu o presiune in plus”, a scris Monica Anisie in scrisoare, potrivit redactia.ro

Citeste si articolul :   Printul Harry a sosit in Marea Britanie si va sta in carantina pana la funerariile bunicului sau

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.