Alerta maxima la Iasi! Un bolnav de Covid a fugit din spital

Astazi, un bolnav de Covid-19 a fugit din spitalul din Iasi pe geamul de la baie. Reactia medicilor cand au observat ca lipseste.

Bolnav de Covid-19 fugit din spital in Iasi: reactia medicilor

In jurul orei 16:00, un bolnav de sex masculin in varsta de 47 ani a fugit din Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Potrivit informatiilor mainews.ro, acesta ar fi fost un alcoolic aflat in sevraj si a fugit de la spital. Conducerea spitalului a anuntat Politia.

„Astazi, in jurul orei 16.50, am fost sesizati de catre reprezentantii unei unitati medicale cu privire la faptul ca un pacient, de 47 de ani, internat in acea unitate medicala, confirmat cu COVID-19 ar fi parasit unitatea medicala, fara a avea aprobarea personalului.

Politistii efectueaza verificari pentru depistarea barbatului, urmand ca in functie de cele constatate sa fie dispuse masuri legale”, au informat reprezentantii IPJ.”

Declaratii medici:

„Politia a fost anuntata la ora 16.10. Pacientul era spitalizat la parter. A plecat printr-un geam de la baie. Este a doua tentativa, a mai incercat acum cateva zile”, a declarat managerul spitalului, Carmen Dobrobat, care a precizat ca pana la aceasta ora Politia nu l-a adus inapoi la spital pe pacientul cu COVID-19.”

Citeste si articolul :   Dupa ce a incercat sa se infecteze cu coronavirus, Viorel Catarama se pregateste pentru ce e mai rau

Managerul Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi, medicul Carmen Dorobat, a declarat ca este primul caz de acest fel de la inceperea pandemiei.

Aceasta a declarat:

„Este vorba de o coinfectie fara probleme deosebite. Are o stare generala buna si nu pune probleme deosebite. El va continua tratamentul pentru HIV si, bineinteles, ii vom da si terapia antimalarica pentru coronavirus., scrie huff.ro

Autor